Абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик (16-0, 12 КО) поскаржився, що держава не підтримує аматорський бокс.

"Що робить держава? Якось коректно хочеться відповісти. Конкретно для мене, в моїй ситуації - нічого, тому що я професійний боксер, я вже заробляю гроші, я сам себе утримую.

Лише зі "стрижнем" чоловік, який хоче виховати чоловіка, відправить його на бойові мистецтва: боротьба, бокс, не важливо, є різні види спорту.

А в аматорському боксі, ну, звичайно, хотілося б, щоб держава більше вкладала в спорт, дітей, молодь, розвиток спорту. Насправді всі вони ентузіасти", - сказав Усик в ефірі телеканалу 112.

Раніше Усик підвів підсумки року, зазначивши, що цей рік був дуже важким для нього.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще
"2018 рік був для мене дуже складним. Багато тренувань, багато подій, багато боїв. Травми - просто безумство. Але це був дуже успішний рік.
Фізичний біль проходить. Найболючіше не бачити, як ростуть твої діти. Вони виростають, починають ходити, а я не бачу, як це відбувається, оскільки більшу частину часу проводжу на тренувальних зборах. Це боляче.
Мій найважчий суперник - це я сам. Часто мені не хочеться тренуватися, не хочеться боксувати. Іноді життя завдає такі удари, що навіть жити не хочеться. З цим треба боротися. Треба примушувати себе вставати вранці, змушувати себе контролювати вагу", - передає слова Усика Sports Illustrated.

Нагадаємо, після перемоги над екс-чемпіоном Тоні Беллью (30-1-3, 20 KO), Усик заявив про бажання перейти в суперважку вагу.

Як повідомляв портал Знай.ua, Усик зробив відверту заяву після перемоги над Беллью.