Абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик (16-0, 12 КО) прокоментував трагедію з канадським боксером Адонісом Стівенсоном (30-1-2, 24 КО) після бою з українцем Олександром Гвоздиком (16-0, 13 КО), після якого канадець був госпіталізований в критичному стані.
За словами Усика, винна медицина.

Адоніс Стівенсон
Адоніс Стівенсон

"Винна медицина. Тому що в Канаді немає обов'язкового огляду голови, як це роблять у США, Англії і навіть у нас. Раз на півроку ти обов'язково повинен бути з документом. Наскільки мені відомо, там такого немає. Адоніс, начебто, кілька років поспіль не робив цього. І рефері який був холоднокровний. Саша почав забивати, а я зі спарингів знаю, який у нього удар.

Видно, що Гвоздик переживає з цього приводу. Це випадковість, яка могла б статися і в іншу сторону. Дай Бог, щоб з Адонісом все було добре. Чудовий хлопець, сім'янин, батько. Дуже б хотілося, щоб з ним все було добре насправді. Так трапляється. Це навіть не бокс, просто так зійшлися зірки", - сказав Усик в інтерв'ю VideoBoxing.
Нагадаємо, Адоніс Стівенсон вийшов з коми після бою з Гвоздиком. Боксер все ще перебуває в одній з клінік Квебеку, куди його було доставлено відразу ж після бою.
За інформацією канадських ЗМІ, у Стівенсона паралізована частина тіла, але його стан наразі стабільний. Він зміг поговорити з рідними.
Олександр Гвоздик нокаутував Адоніса Стівенсона і став чемпіоном світу
Олександр Гвоздик нокаутував Адоніса Стівенсона і став чемпіоном світу
Стівенсон переніс операцію і після цього був поміщений у відділення інтенсивної терапії. Він був введений у штучну кому, щоб мінімізувати наслідки від крововиливу.

Дивіться повне відео бою Гвоздик - Стівенсон:

Стартові раунди пройшли в традиційній "розвідці", а вже в третьому раунді Гвоздик відправив Стівенсона в нокдаун ударом в голову, але рефері (з Канади) чомусь його не відрахував.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Після цього Гвоздик став набирати обертів, а Стівенсон - помітно втомився, лише відповідаючи на удари.

У десятому раунді українець пропустив сильний удар в голову, але до кінця раунду зміг відновитися і провів сильну серію ударів противнику.

В 11 раунді Гвоздик серією ударів у голову відправив канадця у важкий нокаут, і рефері одразу зупинив бій.

Бій Гвоздик - Стівенсон пройшов у Квебеку, Канада.

Як повідомляв портал Знай.ua, американський тренер Тедді Атлас готував Олександра Гвоздика до цього бою.