Олександр Головко оголосив про те, що він більше не є головним тренером молодіжної збірної України (U-21) .

"Як відомо, я вже не маю відношення до молодіжної збірної України.

16 грудня на засіданні Комітету національних збірних його голова Мирон Маркевич оголосив мені про це. Сказали, що я не впорався із завданням, не вивів команду на Євро-2019.

В контракті написано не тільки про підготовку кадрів, але і про завоювання путівки на Євро. Я нічого на засіданні комітету не пояснював. Мене просто поставили до відома про таке рішення, хоча і могли спочатку дати слово…

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Головні підсумки циклу? Той факт, що дев'ять гравців молодіжки поповнили лави національної команди. Крім того, ми зробили все, щоб вийти на чемпіонат Європи, розуміючи при цьому, що нам протистояли такі сильні суперники, як Англія і Нідерланди. У боротьбі за путівку на Євро ми були до останнього туру, і в цьому велика заслуга хлопців, незважаючи на проблеми. За два роки ми програли тільки Англії і Шотландії.

Хто очолить збірну? Не знаю поки. Прізвища кандидатів на цей пост, звичайно, є, але їх ще розглянуть на Виконкомі ФФУ. Мене ж звільнили до засідання виконкому, з формулюванням "не впорався із завданням".

Я тренер і повинен тренувати. Як все складеться далі, не знаю. Можу тільки повідомити, що у мене буде робота іншого плану, але обов'язково у сфері футболу", - сказав Головко.

Додамо, що одним з головних кандидатів на пост тренера молодіжної збірної України вважається Руслан Ротань.

Скрипник став найкращим тренером року

Український тренер Віктор Скрипник визнаний Федерацією футболу Латвії кращим коучем чемпіонату в 2018 році. Український фахівець очолив Ригу 5 липня цього року.
За 28 матчів вищої ліги Латвії Рига набрала 68 очок і стала чемпіоном. Також Скрипник виграв Кубок Латвії.

Рейтинг збірної України

Збірна України з футболу за підсумками 2018 опинилася в топ 30 кращих команд в рейтингу ФІФА.

Передає "Радіо Свобода".

За станом на 20 грудня збірна України утримує 28 сходинку, маючи 1482 бали. За місяць футбольна команда не зуміла зіграти жодного матчу.

Збірна України з футболу
Збірна України з футболу

Найвищі позиції в рейтингу у Бельгії. Збірні Франції та Бразилії займають 2 і 3 місце.

В 2018 році Україна зуміла зіграти 10 матчів: 5 раз виграла, чотири рази зіграла в нічию і лише раз програла.

Нагадаємо, телеведучий Циганик назвав найкращого українського футболіста.

"Як по мені, це Циганков. Незважаючи на те, що у команди були провали, він зіграв дуже стабільно. Український футболіст – Циганков. Якщо говорити про легіонерів, то можливо конкуренцію йому склав Малиновський. Але мені здається, Циганков яскравіше", – сказав відомий ведучий в ефірі програми "Циганик Live".

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Ротань може стати головним тренером збірної України

Екс-гравець збірної України, Дніпра, Динамо і Славії Руслан Ротань є претендентом на пост головного тренера збірної України (U-21).

Відомо, що нинішній коуч української "молодіжки" Олександр Головко може бути відправлений у відставку, а тому йому підшукують потенційну заміну.

Олександр Головко працював зі збірною України (U-21) з 2015-го року, а до цього обіймав посаду тренера юнацьких збірних України різних вікових категорій з 2006-го року. Контракт Головко з ФФУ розрахований до літа наступного року.

Також "Знай.uа" писав про те, що Селезньов може продовжити кар'єру в чемпіонаті Іспанії.