Націоналісти Північної Ірландії, що входять до партії "Шинн Фейн" офіційно заявили, що хочуть якомога швидше провести в країні референдум з питання отримання незалежності від Британії.

Як повідомляє Reuters, це вже не перший заклик з боку націоналістів про відділення, але кожен раз їхнім опонентом був державний секретар Джеймс Брокеншир. Згідно з опитуваннями соціологів, переважна більшість ірландського населення вважає за краще залишатися в складі Великобританії, проте опитування не проводили за останні декілька місяців, але ж за цей період стосунки між країнами стали дещо натягнутими.

Лідер політичної сили Мішель О'Ніл пояснила свою позицію і позицію своїх однопартійців: після того, як Британія офіційно вийде зі складу Євросоюзу, економіку Ірландії спіткатиме справжня катастрофа, тому референдум про незалежність необхідно провести найближчим часом і в найкоротші терміни.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що уряд Шотландії теж хоче вийти зі складу Великобританії до Brexit.