26-го грудня на засіданні РНБО Президент України Петро Порошенко заявив про припинення дії воєнного стану в 10 областях України.

Завершення дії воєнного стану робить можливим проведення домашніх матчів Шахтаря в рамках Ліги Європи у Харкові на стадіоні "Металіст".

Суперником донеччан у 1/16 фіналу турніру буде німецький Айнтрахт з Франкфурта. Перша гра відбудеться 14-го лютого. Повторна зустріч у Німеччині буде зіграна 21-го лютого.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадаємо, що у зв'язку з введенням воєнного стану був перенесений з Полтави до Києва матч 5-го туру групового раунду Ліги Європи Ворскла — Арсенал (0:3), який відбувся 29-го листопада. УЄФА ухвалив рішення про перенесення матчу у Київ через введення воєнного стану.

Також у Києві замість Харкова Шахтар зіграв заключний матч групового раунду Ліги чемпіонів проти французького Ліона (1:1).

Воєнний стан було введено 25-го листопада строком на один місяць. Причиною його введення стала атака російського флоту на українські кораблі, які йшли з Одеси в Маріуполь через Керченську протоку.

Бразилець з Шахтаря хоче в збірну України

Бразильський захисник донецького Шахтаря Ісмаїлі готовий прийняти українське громадянство. Про це під час онлайн-конференції повідомив відомий український журналіст Ігор Циганик:

"Цілком можливо, що вже найближчим часом Ісмаїлі прийме українське громадянство. Близькі до нього люди кажуть, що він серйозно розглядає цю можливість.

Він дуже сподівався отримати виклик у збірну Бразилії, але, отримавши його, не був заграний за збірну.

Тому джерела кажуть, що Ісмаїлі готовий прийняти українське громадянство і конкурувати за потрапляння до збірної України. Приклад Марлоса надихнув його", - сказав в ефірі FootballHub Ігор Циганик.

У березні 2018-го року Ісмаїлі був викликаний в збірну Бразилії на спаринги проти Росії та Німеччини, але в обох поєдинках залишився на заміні.

Циганик вважає кращим Циганкова

Ведучий програми "Профутбол" Ігор Циганик назвав найкращого українського футболіста у 2018 році.

"Як по мені, це Циганков. Незважаючи на те, що у команди були провали, він зіграв дуже стабільно. Український футболіст – Циганков. Якщо говорити про легіонерів, то можливо конкуренцію йому склав Малиновський. Але мені здається, Циганков яскравіше", – сказав відомий ведучий в ефірі програми "Циганик Live".

У нинішньому сезоні чемпіонату України Віктор Циганков зіграв 18 матчів, в яких відзначився 9-ма голами (у числі яких хет-трик у ворота Карпат) і 3-ма асистами. Також капітан Динамо грав за "біло-синіх" в Лізі Європи та Кубку України. Крім того, Циганков захищав кольори збірної України у спарингах і матчах Ліги націй.

Гол Яремчука за Гент

У 1/4 фіналу Кубка Бельгії (Beker Van Belgie) Гент на виїзді виграв у Сент-Трюйдена.

На 58-й хвилині зустрічі український форвард гостей Роман Яремчук замкнув головою навіс з лівого флангу, зробивши рахунок 0:2.

Також дублем за Гент відзначився Жан-Люк Домпе, а в складі Сент-Трюйдена гол у свій актив записав Йохан Болі. Як підсумок, перемога команди Яремчука з рахунком 1:3. Тепер Гент зіграє у півфіналі Кбку Бельгії.

Додамо, що Яремчук відіграв весь матч за Гент, також всі 90 хвилин був на полі і український півзахисник Сент-Трюйдена Роман Безус.

"Дуже важлива, але в той же час не така вже й проста перемога для нас. Мені знову вдалося забити головою. Я ж великий хлопець і повинен цим користуватися. Думаю, Гент поступово покращує свою гру. Відмінно себе почуваю в команді. Нам потрібно зберегти переможний імпульс", - сказав після матчу Яремчук.

У поточному сезоні Роман зіграв за Гент 24 матчі, в яких забив 8 м'ячів і віддав один асист. Яремчук є кращим бомбардиром Гента в нинішньому сезоні чемпіонату Бельгії (5 голів у 18 матчах).

Вирішальний гол Зінченка за Ман Сіті

Манчестер Сіті зустрівся з Лестером в рамках 1/4 фіналу Кубка Англійської ліги.

У стартовому складі "городян" вийшов український півзахисник Олександр Зінченко, який зіграв на позиції лівого дефендера.

Рахунок у поєдинку відкрив Кевін Де Брюйне на 14-й хвилині і тим самим вивів Ман Сіті вперед. А в другому таймі Марко Олбрайтон повернув статусу поєдинку паритет. Доля зустрічі вирішувалася в серії післяматчевих одинадцятиметрових. Переможний пенальті реалізував українець Зінченко.

Лестер – Манчестер Сіті 1:1 (по пенальті – 1:3)

Голи: 0:1 – 14 Де Брюйне, 1:1 – 73 Олбрайтон.

Лестер: Уорд, Сімпсон, Сеюнджю, Фукс, Магуайр, Ндіді, Іборра (Олбрайтон, 61), Геззаль (Меддісон, 53), Чоудурі, Грей, Іхеаначо (Рікарду Перейра, 81).

Манчестер Сіті: Муріч, Уокер, Ерік Гарсія, Отаменді, Стоунз, Фоден, Зінченко, Марез, Де Брюйне (Гюндоган, 71), Браїм Діас (Стерлінг, 66), Агуеро (Габріел Жезус, 76).

Додамо, що в серії післяматчевих пенальті відзначився курйозом форвард Ман Сіті Рахім Стерлінг, який не реалізував одинадцятиметровий після удару "панєнкою".

Як повідомляв портал Знай.ua, хорват Домагой Віда вирішив всерйоз зайнятися фермерством.