Екс-гравець київського Динамо, Дніпра і збірної України Руслан Ротань став новим головним тренером молодіжної збірної України, повідомляє офіційний сайт ФФУ.

Таке рішення прийнято Виконкомом ФФУ.

"Очолити молодіжну збірну України — для мене велика честь. У моїй ігровій кар'єрі збірна завжди була особливою командою, і її кольори я завжди захищав з гордістю. Постараюся виправдати таку довіру і в якості тренера і нікого не підвести — особливо всіх наших уболівальників. Розумію, яка відповідальність лягає на мої плечі, але я до цього готовий.

З одного боку, надійшла пропозиція стала для мене несподіваною, але після розмови з головним тренером національної збірної Андрієм Шевченком, президентом ФФУ Андрій Павелко, таким авторитетним фахівцем як Мирон Маркевич, всі сумніви відпали.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Я добре знаю, в якому напрямку працює перша команда країни і постараюся дотримуватися цієї лінії, але в рамках свого футбольного бачення. Конкретні завдання мені ще сформулюють, але вони і так зрозумілі — потрібно займати перше місце у відбірній групі чемпіонату Європи і допомагати готувати гравців для національної збірної", — сказав Руслан Ротань.

Додамо, що Руслан Ротань завершив кар'єру гравця в кінці минулого сезону. З жовтня Ротань працював асистентом В'ячеслава Шевчука у донецькому Олімпіку.

Скрипник став найкращим тренером року

Український тренер Віктор Скрипник визнаний Федерацією футболу Латвії кращим коучем чемпіонату в 2018 році. Український фахівець очолив Ригу 5 липня цього року.
За 28 матчів вищої ліги Латвії Рига набрала 68 очок і стала чемпіоном. Також Скрипник виграв Кубок Латвії.

Рейтинг збірної України

Збірна України з футболу за підсумками 2018 опинилася в топ 30 кращих команд в рейтингу ФІФА.

Передає "Радіо Свобода".

За станом на 20 грудня збірна України утримує 28 сходинку, маючи 1482 бали. За місяць футбольна команда не зуміла зіграти жодного матчу.

Збірна України з футболу
Збірна України з футболу

Найвищі позиції в рейтингу у Бельгії. Збірні Франції та Бразилії займають 2 і 3 місце.

В 2018 році Україна зуміла зіграти 10 матчів: 5 раз виграла, чотири рази зіграла в нічию і лише раз програла.

Нагадаємо, телеведучий Циганик назвав найкращого українського футболіста.

"Як по мені, це Циганков. Незважаючи на те, що у команди були провали, він зіграв дуже стабільно. Український футболіст – Циганков. Якщо говорити про легіонерів, то можливо конкуренцію йому склав Малиновський. Але мені здається, Циганков яскравіше", – сказав відомий ведучий в ефірі програми "Циганик Live".

Також "Знай.uа" писав про те, що Селезньов може продовжити кар'єру в чемпіонаті Іспанії.