Виконком ФФУ, який відбувся в Києві, ухвалив рішення, що домашній матч відбору Євро-2020 зі збірною Португалії збірна України проведе у Києві на НСК "Олімпійський".

Матч Україна – Португалія відбудеться 14 жовтня 2019 року і розпочнеться о 21:45 за київським часом. Про це повідомляє офіційний сайт ФФУ.

Блохін знову при справі

Виконком ФФУ, який пройшов 27 грудня, затвердив Олега Блохіна головою Ради стратегічного розвитку професіонального футболу ФФУ.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Від керівників ФФУ мені надійшла пропозиція очолити Раду стратегічного розвитку разом з президентом Федерації футболу України Андрієм Павелком. Після деяких роздумів я відповів згодою.

Зізнаюся, для мене це дуже почесна, але в теж час і дуже відповідальна посада. На мій погляд, мої знання і досвід допоможуть українському футболу. Я бачу бажання нинішнього керівництва ФФУ реформувати український футбол і готовий в цьому допомогти. Тому я вдячний членам виконкому ФФУ, які проголосували за моє призначення", - сказав Олег Володимирович.

Ротань - головний тренер збірної України (U-21)

Екс-гравець київського Динамо, Дніпра і збірної України Руслан Ротань став новим головним тренером молодіжної збірної України, повідомляє офіційний сайт ФФУ.

Таке рішення прийнято Виконкомом ФФУ.

"Очолити молодіжну збірну України — для мене велика честь. У моїй ігровій кар'єрі збірна завжди була особливою командою, і її кольори я завжди захищав з гордістю. Постараюся виправдати таку довіру і в якості тренера і нікого не підвести — особливо всіх наших уболівальників. Розумію, яка відповідальність лягає на мої плечі, але я до цього готовий.

З одного боку, надійшла пропозиція стала для мене несподіваною, але після розмови з головним тренером національної збірної Андрієм Шевченком, президентом ФФУ Андрій Павелко, таким авторитетним фахівцем як Мирон Маркевич, всі сумніви відпали.

Я добре знаю, в якому напрямку працює перша команда країни і постараюся дотримуватися цієї лінії, але в рамках свого футбольного бачення. Конкретні завдання мені ще сформулюють, але вони і так зрозумілі — потрібно займати перше місце у відбірній групі чемпіонату Європи і допомагати готувати гравців для національної збірної", — сказав Руслан Ротань.

Додамо, що Руслан Ротань завершив кар'єру гравця в кінці минулого сезону. З жовтня Ротань працював асистентом В'ячеслава Шевчука у донецькому Олімпіку.

Скрипник став найкращим тренером року

Український тренер Віктор Скрипник визнаний Федерацією футболу Латвії кращим коучем чемпіонату в 2018 році. Український фахівець очолив Ригу 5 липня цього року.
За 28 матчів вищої ліги Латвії Рига набрала 68 очок і стала чемпіоном. Також Скрипник виграв Кубок Латвії.

Рейтинг збірної України

Збірна України з футболу за підсумками 2018 опинилася в топ 30 кращих команд в рейтингу ФІФА.

Передає "Радіо Свобода".

За станом на 20 грудня збірна України утримує 28 сходинку, маючи 1482 бали. За місяць футбольна команда не зуміла зіграти жодного матчу.

Збірна України з футболу
Збірна України з футболу

Найвищі позиції в рейтингу у Бельгії. Збірні Франції та Бразилії займають 2 і 3 місце.

В 2018 році Україна зуміла зіграти 10 матчів: 5 раз виграла, чотири рази зіграла в нічию і лише раз програла.

Нагадаємо, телеведучий Циганик назвав найкращого українського футболіста.

"Як по мені, це Циганков. Незважаючи на те, що у команди були провали, він зіграв дуже стабільно. Український футболіст – Циганков. Якщо говорити про легіонерів, то можливо конкуренцію йому склав Малиновський. Але мені здається, Циганков яскравіше", – сказав відомий ведучий в ефірі програми "Циганик Live".

Також "Знай.uа" писав про те, що Селезньов може продовжити кар'єру в чемпіонаті Іспанії.