У Гельзенкірхені на футбольному стадіоні "Veltins Arena" відбулася біатлонна Різдвяна гонка World Team Challenge.

У боротьбі за чемпіонство інтрига з'явилася тільки на заключному колі. Італійський дует Лукас Хофер - Доротея Вірер, який до цього виграв мас-старт, з відчутним відривом лідирував і в гонці переслідування. Хоч на заключному вогневому рубежі Хофер допустив три промахи і йому на п'яти почав наступати Симон Шемпп, італієць не упустив перемоги. Як підсумок, золоті медалі виграли італійці Доротея Вірер та Лукас Хофер, а "срібло" дісталося парі з Німеччини Франциска Пройсс - Симон Шемп.

На третє місце йшов Бенедикт Долль, але за кілька метрів до фінішу німецький біатлоніст зупинився і почекав легендарного Уле-Ейнара Бйорндалена. Взявшись за руки вони разом фінішували. На пару сантиметрів попереду був норвежець, якому разом з білорускою Дар'єю Домрачової і дісталася "бронза".

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Українська пара Артем Прима - Юлія Джима в мас-старті була сьомою, а в гонці переслідування вони фінішували на восьмому місці, допустивши сім промахів.

Результати гонки переслідування:

Юлія Джима - найкраща українська спортсменка в грудні

Національний олімпійський комітет України визнав біатлоністку Юлію Джиму найкращою спортсменкою грудня в Україні.

Високе визнання НОК 28-річна біатлоністка отримала завдяки чудовому виступу на першому етапі Кубка світу в словенській Поклюці, де в індивідуальній гонці Джима виграла "золото".

Ця перемога стала одним з найвищих досягнень українських спортсменів у грудні.

Для Юлії це друге високе визнання Олімпійського комітету. Вперше звання кращої спортсменки місяця уродженка Києва отримала в січні 2017-го року.

Тріумф Юлії Джими

У словенській Поклюці відбулася перша особиста жіноча гонка сезону 2018/19 в Кубку світу з біатлону. 28-річна українка Юлія Джима, яка стартувала в останній групі, виграла індивідуальну гонку завдяки ідеальній стрільби і хорошому бігу.

Джима стала однією з небагатьох спортсменок, кому вдалося закрити всі 20 мішеней в гонці. Після 4-ї стрільби Юля вийшла лідером з впевненим відривом у 15 секунд від польки Моніки Хойніш, яка тренується під керівництвом українки Надії Бєлової. Але за 1,3 км до фінішу у Джими було тільки дві секунди переваги, тому що Хойніш наздоганяла. Однак решту дистанції Джима пройшла чудово, зумівши навіть трохи збільшити відрив від Хойніш!

У результаті Джима стала першою, Хойніш - другий, а бронза дісталася чешці Маркеті Давидової.

Для українки це перша золота медаль на Кубках світу. Раніше Джима перемагала лише в естафетах за збірну України.

Інші українки також порадували в Поклюці. Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина і Юлія Журавок увійшли в топ-20. А ось Віта Семеренко фінішувала 41-ю.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські біатлоністки втерли носа росіянкам.