22-річний чемпіон світу з швидких шахів у дисципліні рапід росіянин Данило Дубов, спілкуючись з журналістами, висловився про анексію Криму Російською Федерацією і про той факт, що не всі українські шахісти приїхали на престижний турнір.

"Природно, по кримському питанні я повністю на боці України. Історія змінюється. Ми просто в такий період живемо з вами, а для історії все це нісенітниця. Років через двісті, ну буде епізод з Кримом, ну соромно, так. Однак все це пройде", - заявив Дубов.

Відповідаючи на питання про те, як він ставиться до бойкоту чемпіонату деякими українськими шахістами, Данило сказав, що любить свою Батьківщину, але додав, що з кожним днем "приводів для гордості все менше".

Зазначимо, що чемпіонат світу з швидких шахів проходив у Санкт-Петербурзі. Звання чемпіона світу завоював російський гросмейстер Данило Дубов. Він набрав у 15 турах 12 очок – 9 перемог і 6 ігор внічию. Срібну медаль виграв азербайджанець Шахріяр Мамедьяров, а третім став американець Хікара Накамура. Найкращий з українців Антон Коробов розташувався на 11-му місці.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Сенсація від українського шахіста

35-річний українець Олександр Зубов обіграв чинного чемпіона світу з бліцу норвежця Магнуса Карлсена на чемпіонаті світу зі швидких шахів, який проходив у Санкт-Петербурзі.

Додамо, що Карлсен – чинний чемпіон світу з бліцу. Скандинав займає перше місце в рейтингу міжнародної шахової федерації (ФІДЕ) в рапіді, бліці і класичних шахах.

Чинним чемпіоном світу з рапіду є індійський гросмейстер Вішванатан Ананд.

У першому раунді чемпіонату світу з шахів в дисциплінах бліц і рапід український гросмейстер Адам Тухаєв теж обіграв титулованого норвежця Магнуса Карлсена.

Тухаєв виявився сильнішим за суперника в рапіді, граючи білими. Завдяки цій перемозі в активі у Туханова два очки після чотирьох матчів першого раунду.

Турнір з рапіду пройде до 28 грудня, з бліцу – з 29 до 31 грудня.

Що стосується 30-річного Тухаєва, то раніше він вже тричі ставав призером командного чемпіонату України.

Також Знай.ua писав, Усика назвали найкращим боксером 2018 року.