Лідер кримських татар, громадський активіст, народний депутат від Блоку Петра Порошенка Мустафа Джемілєв пояснив, чому Дональд Трамп передумав здійснювати операцію з президентом Росії Володимиром Путіним.

Як повідомляє "Обозреватель", Джемілєв розповів, що під час передвиборних перегонів Дональд Трамп мав недостовірну інформацію, а тому був упевнений, що відбулася не антизаконна анексія півострова, а добровільне відділення від України за рішенням мешканців Криму, тому і звинувачувати російського президента не має сенсу .

Джемілєв впевнений, що після серії подібних гучних заяв Трампу вирішили роз'яснити справжній стан речей, показали на мапі, де розташований Крим і якими наслідки може обернутися укладення угоди по Україні. Можливо, це прийшло через тиск однопартійців, а може Трамп сам дійшов такого висновку.

Також нардеп додав, що члени Республіканської партії не змінили своєї позиції, якої дотримувалися з часів президентства Обами: Україну треба підтримувати більше і передати літальне озброєння. Тому скандальні заяви Трампа провокували неабиякі суперечки всередині партії, республіканці навіть хотіли провести законопроект, який забороняв би президенту знімати санкції без згоди Конгресу.

"Не знаю, проведуть вони цей законопроект чи ні, але, схоже, зараз мова про зняття санкцій взагалі не йде", - говорить Мустафа Джемілєв.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua", Джемілєв пояснив, чому у США є всі шанси знищити Росію.