Українська легкоатлетка Наталія Погребняк буде виступати за Росію.

Погребняк змінила громадянство і отримала дозвіл від Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) виступати на внутрішніх стартах.

"Наталія вийшла заміж і отримала російське громадянство, і IAAF у відповідь на наш запит дозволила цій спортсменці виступати на внутрішньоросійських стартах.

Вона також має право вже зараз подати заявку на отримання нейтрального статусу, який потрібен для виступу на закордонних турнірах.

Однак питання повноцінної зміни спортивного громадянства і можливості представляти Росію на офіційних міжнародних стартах можна буде обговорювати з IAAF тільки тоді, коли ВФЛА буде відновлено у своїх правах", – повідомив виконавчий директор Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) Олександр Паркін.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Наталія Погребняк – учасниця Олімпійських ігор в Ріо, бронзовий призер чемпіонату світу в естафеті 4x100 м

Нагадаємо, українська бігунка Софія Яремчук посіла друге місце на змагання з бігу в Римі.

На змаганнях Atleticom We Run Rome 10 km Софія Яремчук показала час 33:34 хвилини на дистанції 10 кілометрів і завоювала "срібло". Золоту медаль здобула ізраїльтянка Лона Чемтай Салпетер, а третьою стала італійська бігунка Марія К'яра Каскавілья.

У чоловіків перемогу здобув італієць Даніеле Меуччі.

Як повідомляв портал Знай.ua, друга ракетка України Леся Цуренко піднялася на третю сходинку оновленого рейтингу WTA.