Чемпіонка у стрибках у висоту, 17-річна Ярослава Магучих завоювала срібну медаль на змаганнях у Густопечі, Чехія.

17-річна Ярослава Магучих з третьої спроби взяла висоту 1,99 м, завоювавши срібло. Цей результат став новим рекордом чемпіонатів Європи серед юніорів. Також українка змогла повторити світовий рекорд Вашти Каннінгем.

Крім того, Магучих двічі перевершила особистий рекорд – 1,96 м, який встановила в грудні минулого року в Мінську. Вона по черзі взяла висоту 1,97 і 1,99.

Нагадаємо, Ярослава Магучих стала чемпіонкою у стрибках у висоту на Юнацькій Олімпіаді 2018, яка відбулася в Буенос-Айресі 6 - 18 жовтня 2018 року. Магучих взяла висоту 195 см, що є особистим рекордом спортсменки.

Ярослава Магучіх
Ярослава Магучіх

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як раніше писав Знай.ua, японська тенісистка Наомі Осака, чинна чемпіонка US Open, яка напередодні виграла Australian Open-2019, вперше в кар'єрі стане першою ракеткою світу.

21-річна японка стане першою спортсменкою з Азії, яка очолить жіночий одиночний рейтинг.

Осака зробила величезний прорив, адже рік тому японка була 72-ою ракеткою світу. В історії жіночого тенісу ніхто не робив більший ривок на шляху до першого попадання на вершину рейтингу. До Осаки ніхто за рік не піднімався на першу сходинку із-за меж топ-20.

Наомі Осака
Наомі Осака

Нагадаємо, у фіналі 21-річна японка (четверта сіяна) з рахунком 2:1 (7:6, 5:7, 6:4) перемогла восьму сіяну турніру 28-річну чешку Петру Квітову. Матч тривав 2 години 27 хвилин. Осака вела 7:6, 5:3 і мала потрійний матчболл, але не дотиснула опонентку у другому сеті. На третю партію Наомі налаштувалася і виграла.

Для азіатки це друга поспіль перемога на турнірах Великого шолома. У вересні 2018-го японка виграла US Open.

Відзначимо, що Осака - перша японка, якій вдалося виграти Australian Open. До неї тільки одна азіатська тенісистка завойовувала титул в Мельбурні. Китаянка Лі На змогла перемогти на Відкритому чемпіонаті Австралії в 2014 році.

Осака після перемоги на Відкритому чемпіонаті Австралії вперше в кар'єрі очолить рейтинг Жіночої тенісної асоціації (WTA). Петра Квітова стала другою ракеткою світу, на третій позиції розташувалася румунка Симона Халеп.

Як повідомляв портал Знай.ua, Australian Open у 2019 році збільшив призовий фонд.