Українська тенісистка Даяна Ястремська пробилася у чвертьфінал турніру категорії International в Хуахіні, впевнено перемігши китаянку Пен Шуай.
Після матчу Ястремська прокоментувала свою перемогу.
"Я відмінно почала і відчувала себе дуже комфортно. У другому сеті грала трохи слабше, не могла знайти свою гру. Я намагалася просто продовжувати грати, зберігати спокій, щоб знайти свій ритм.
Якщо говорити про наступний матч, то я грала з обома тенісистками в минулому році. Гарбін'є Мугурусу я обіграла, а Моні Бартель програла. Думаю, я подивлюся їх матч, в якому стані вони знаходяться, і буду готуватися до гри, постараюся показати найкраще, що можу", - передає слова Ястремської офіційний сайт WTA.
У чвертьфіналі українка зустрінеться з переможницею пари Гарбін'є Мугуруса - Мона Бартель.
Представники Федерації Тенісу України і батько Ястремської Олександр провели додаткові переговори і досягли домовленості.
"Будь-які непорозуміння усунено, Ястремська висловила щире бажання прийняти участь у матчі і прикласти всі зусилля, щоб національна команда здобула перемогу в Зеленій Гурі", - йдеться в повідомленні Федерації.
Таким чином у складі збірної України на Кубку Федерації будуть виступати: Леся Цуренко, Катерина Козлова, Марта Костюк, Надія Кіченок і Даяна Ястремська.
Суперницями українок буде збірна Швеції.
Нагадаємо, перша ракетка України і сьома ракетка світу Еліна Світоліна не буде виступати за українську збірну команду на Кубку Федерації.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

У Федерації тенісу України повідомили, що Еліна Світоліна не зіграє за збірну України з фінансових причин.
Світоліна спростувала цю інформацію. За словами тенісистки, вона пропустить матчі збірної через травму, яку отримала на Australian Open-2019.
"З подивом прочитала заяву ФТУ про те, що не зіграю в Польщі через гроші. Безумовно, з боку мого агента були переговори з представниками збірної і це стандартна світова практика, але фінанси не були і не могли бути ключовим моментом у питанні виступу за збірну. На жаль, ФТУ сфокусувавшись на фінансовому питанні, мабуть не почула інформацію про мою травму.
Останні три матчі в Мельбурні далися мені дуже важко через травми і ми дуже довго зважували всі за і проти моєї участі в Кубку Федерації, але поради лікарів були однозначними. Вихід на корт у Польщі може посилити пошкодження і вкрай негативно позначитися на подальшому сезоні. Ще мінімум тиждень мені не рекомендується тренуватися. Мені дуже шкода, що я не зможу допомогти команді в Польщі, але я прошу поважати моє рішення і не робити в такій ситуації зайвий піар", - написала Світоліна у Facebook.
Як повідомляв портал Знай.ua, Світоліна пояснила, чому пропустить Кубок Федерації.