У результаті припинення торгівлі з підприємствами на окупованих територіях Донбасу Україна втратить близько 2 млрд грн бюджетних надходжень.

Про це пише ZN.UA з посиланням на джерело в Міністерстві фінансів.

Згідно з оцінками "Укрметалургпрому" після припинення торгівлі з металургійними підприємствами у ОРДЛО бюджет втратить 1,6 млрд грн податків.

Зазначимо, при цьому Гройсман раніше заявив, що втрата 40 підприємств на тимчасово окупованих територіях обійдеться бюджету в 32 млрд.

За словами експертів, підприємства, що працювали в ОРДЛО з українською реєстрацією – це експортери, які не платили ПДВ, що утворює значну частину податкових надходжень. Аналогічна ситуація і з податком на прибуток, згідно з офіційною збитковістю.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Таким чином, значних прямих податкових втрат очікувати не варто. Однак, гірша ситуація із внесками до Пенсійного фонду і податком на доходи фізичних осіб, оскільки зарплати на великих підприємствах з великими штатами платилися в більшості своїй офіційно.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", 15 березня РНБО ввела заборону на торгівлю з підприємствами, розташованими на тимчасово окупованих територіях Донбасу.