Український дзюдоїст Георгій Зантарая виборов бронзову медаль на престижному турнірі категорії Grand Slam у Парижі, Франція.

Золото виборов Денис Вієру, а срібло - грузин Важа Маргвелашвілі.

В 1/16 фіналу вагової категорії до 66 кг Зантарая переміг представника Росії Арама Григоряна, після цього виграв у катарського дзюдоїста Аюба Ель-Ідрісі, у чвертьфіналі обійшов Мохамеда Абдельмавгуда з Єгипту, а в півфінальному поєдинку програв молдавському дзюдоїсту Денису Вієру.

У боротьбі за третє місце Георгій Зантарая переміг росіянина Абдулу Абдулжалилова.

Нагадаємо, українка Дарина Білодід була визнана найкращою дзюдоисткой світу у ваговій категорії до 48 кг.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще
В оновленому рейтингу міжнародної федерації дзюдо, Білодід, наймолодша чемпіонка світу в історії, впевнено лідирує з перевагою в 17 пунктів перед найближчою противницею, дзюдоїсткою з Монголії Уранцецег Мунхбат.

Нагадаємо, Білодід виграла "золото" чемпіонату світу з дзюдо, що проходив у Баку.

Дарина Білодід
Дарина Білодід

Таким чином, Білодід стала наймолодшою спортсменкою, яка вигравала титул чемпіонки світу серед дорослих.

У фіналі чемпіонату світу у ваговій категорії до 48 кг Білодід перемогла чемпіонку світу-2017 Фуну Тонакі, яка представляє Японію. Українська дзюдоїстка виграла у міцної японки прийомом іппон, що принесло Білодід дострокову перемогу.

У півфіналі чемпіонату світу Дар'я перемогла олімпійську чемпіонку Паулу Парету, яка захищає честь Аргентини.

На попередніх стадіях Білодід виявилася сильнішою за Галбадрах Отнторгонец із Казахстану, Яо Ксьонг із Китаю та Дітрію Краснію, яка представляє Косово.

Як повідомляв портал Знай.ua, Білодід тріумфально перемогла на чемпіонаті світу.