Сьогодні у президентському палаці Бельвю у Берліні відбулась офіційна церемонія вступу Франка-Вальтера Штайнмаєра на посаду федерального президента Німеччини.

Колишній міністр закордонних справ країни замінив на посаді Йоахіма Гаука, який обіймав її з 2012 року.

За інформацією DW, перед урочистостями Гаук разом із дружиною Даніелою Шадт зустрів Штайнмаєра та майбутню на той момент першу леді Ельке Бюденбендер на сходах до палацу, де обидва подружжя сфотографувалися.

Зазначимо, що влітку минулого року Гаук заявив, що залишає президентські повноваження у зв'язку зі своїм поважним віком. Штайнмаєра обрали президентом на німецьких Федеральних зборах 12 лютого.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Канцлеру Німеччині Ангелі Меркель передрекли особистий провал перед парламентськими виборами, якщо вона не домовиться із президентом США Дональдом Трампом щодо тарифів та валютних курсів.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще