Історія брянського школяра, якого прямо з уроку забрали в поліцію за те, що він на свой сторінці у соцмережі опублікував пост із закликом вийти на мітинг 26 березня у підтримку опозиційного до нинішньої влади політика Олексія Навального, викликала неабиякий резонанс у ЗМІ.

Відразу після цього директор школи та вчитель провели з учнями "виховну бесіду", зміст якої можна охарактеризувати фразою "Як і за що потрібно любити Путіна". Запис розмови виклали у мережі, і зміст риторики педагогів демонструє, що насправді вбивають у голови старшокласникам, погляди яких на геополітику та події у світі формуються.

Діалог директорки й учня наочно показує, як педагог зазубреними з телевізора фразами намагається задавити логічні питання та відповіді школяра. Чого тільки вартує її фраза "Я зрозуміла, ми якось неправильно виховали у вас громадянську позицію. З точки зору громадянськості, у вас великий мінус. Тобто патріотів у вашому класі немає", або риторика про те, що причиною війни в Україні стала Америка. На логічні зауваження учня про те, що є чимало відео, які демонструють наявність не американських, а саме російських вояків на Донбасі, вона називає їх постановкою, а Путіна – лідером, який є серйозною персоною на світовій арені, незважаючи на слабку внутрішню політику.

Зрештою учень запитує: "А що значить бути патріотом? Це владу підтримувати?".

Чимало хто в мережі захоплюється сміливістю таких дітей, інші ж вважають, що їх "зазомбували".

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", політичний експерт розповів, чим обернеться для Росії пропаганда сепаратизму.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще