Відповідно до прогнозу Міністерства фінансів, у результаті блокади Донбасу український бюджет втратить частину надходжень, окрім того уповільниться зростання ВВП.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на відкритті п’ятого засідання Ради регіонального розвитку.

За його словами, безумовно, влада знайде вихід, проте для цього знадобиться витратити час та кошти.

Як нагадав Порошенко, сьогодні Міжнародний валютний фонд (МВФ) мав виділити черговий транш для України у розмірі $1 млрд, який конче потрібен для подальшого поповнення золотовалютних резервів, утримання стабільності гривні та позитивного сигналу інвесторам.

"Ми спільно провели велику роботу, переконали Фонд в тому, що наш варіант пенсійної реформи не передбачає підвищення пенсійного віку. Отримали позитивну оцінку проведеним економічним реформам. А в суботу питання по Україні зникло з порядку денного ради директорів", - додав президент.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Там чином, за словами Порошенка, проявляється вплив політичних ризиків.

"Причиною відтермінування стали саме наслідки блокади", - наголосив український президент.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", у результаті припинення торгівлі з підприємствами на окупованих територіях Донбасу Україна втратить близько 2 млрд грн.