Швейцарська тенісистка Белінда Бенчич стала переможницею турніру серії Premier 5 в Дубаї. У фіналі 21-річна швейцарка обіграла 28-річну представницю Чехії Петру Квітову з рахунком 2:1 (6:3, 1:6, 6:2).

Матч тривав 1 годину 43 хвилини. На рахунку Бенчич три ейси, 5 реалізованих брейк-пойнтів з 9 та 4 подвійні помилки. Квітова подала 3 ейси, реалізувала 4 брейки і 7 разів помилилася на подачі.

Для Белінди Бенчич це перша перемога над Квітовою в кар'єрі. До цього 21-річна тенісистка тричі програвала чешці. Також Бенчич виграла третій титул у кар'єрі.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У півфіналі турніру в Дубаї Бенчич перемогла українку Еліну Світоліну, яка до цього два рази поспіль вигравала цей турнір.

Перемога Бенчич над Світоліною

Шоста ракетка світу Еліна Світоліна на турнірі Premier 5 в Дубаї поступилася в півфіналі 21-річної швейцарці Белінді Бенчич з рахунком 1:2 (2:6, 6:3, 6:7(3)).

Тенісистки провели на корті рівно 2 години. За цей час українка виконала 7 подач навиліт, допустила стільки ж подвійних помилок, а також реалізувала 4 брейк-поінти. Її суперниця, яка займає 45-е місце в рейтингу, зробила 4 ейси, 5 разів помилилася при введенні м'яча в гру і виграла 5 геймів на прийомі. У вирішальній партії Світоліна не змогла подати на матч за рахунку 5:3, програвши гейм під нуль.

Рахунок в особистих зустрічах тенісисток став 2:0 на користь Бенчич. В минулому раунді вона здолала другу ракетку світу Сімону Халеп.

У фіналі Бенчич зіграє проти Петри Квітової, яка раніше обіграла сенсаційну Се Шувей.

Світоліна — чинна чемпіонка турніру в Дубаї, яка виграла ці змагання в 2017 і 2018 роках. Попри поразку від Бенчич, українка залишиться шостою ракеткою світу.

Перша ракетка України і шоста ракетка світу Еліна Світоліна стала автором найкращого удару у чвертьфіналі турніру серії WTA Premier у Дубаї проти іспанки Карлу Суарес-Наварро.

Нагадаємо, Світоліна перемогла у матчі 1/4 фіналу турніру в Дубаї. У матчі за вихід у півфінал 24-річна українка виявилася сильнішою за представницю Іспанії Карлу Суарес Наварро (№26 WTA).

WTA. Дубай. Premier 5. 1/4 фіналу

Еліна Світоліна (Україна) – Карла Суарес Наварро (Іспанія) – 2:0 (6:2, 6:3)

Це дванадцята поспіль перемога Світоліної в Дубаї. Еліна є чинною дворазовою чемпіонкою турніру (2017, 2018).



У півфіналі Світоліна зіграє проти тенісистки з Швейцарії Белінди Бенчич, яка в 1/4 фіналу в трьох сетах перемогла румунку Сімону Халеп.

Як повідомляв Знай.ua, у матчі 1/8 фіналу турніру WTA в Дубаї українка Еліна Світоліна впевнено перемогла іспанку Гарбіньє Мугурусу і вийшла в чвертьфінал.

Для перемоги над екс-першою ракеткою світу Еліні знадобилася година 2 хвилини. За матч українка зробила 2 ейси, допустила 2 подвійні помилки і реалізувала 5 брейк-поінтів.

WTA. Дубаї. 1/8 фіналу

Гарбіньє Мугуруса (Іспанія, 12) — Еліна Світоліна (Україна, 6) 0:2 (1:6, 2:6)

У наступному раунді 24-річна українка зіграє з ще однією представницею Іспанії 30-річною Карлою Суарес Наварро.

До речі, Світоліна перемагала на турнірі в Дубаї в 2017 і 2018 роках.

Нагадаємо, друга ракетка України Леся Цуренко програла другій ракетці Симоні Халеп у третьому колі турніру серії Premier 5 в Дубаї.

Цуренко поступилася Халеп з рахунком 3:6, 5:7.

Симона Халеп
Симона Халеп

У першому сеті Цуренко виграла дві подачі суперниці, але програла чотири свої. У другому сеті українка почала з брейк-пойнта, але румунка відразу ж виграла три гейми поспіль.
За рахунку 4:4 українка реалізувала подвійний прихований сетбол і була близька до того, щоб перевести матч в третій сет. Але Халеп переломила хід гри, вигравши три гейми поспіль, і завершила матч на свою користь.
Халеп 1 раз подала навиліт, зробила 1 подвійну помилку і реалізувала 7 з 10 брейк-пойнтів. На рахунку українки жодного ейса, 2 подвійні помилки і 4 брейка.

Як писав Знай.ua, українські тенісистки Еліна Світоліна та Леся Цуренко піднялися в оновленому рейтингу WTA.

Після виходу в півфінал турніру Premier в Досі Еліна Світоліна піднялася на одну сходинку і тепер займає шосте місце.
Оновлений рейтинг WTA
Оновлений рейтинг WTA