Канцлер Німеччини Ангела Меркель, яку вчора президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган звинуватив у застосуванні "нацистських методів" по відношенню до його співвітчизників, відреагувала на такий випад політика.

Вона заявила, що порівняння з часами націонал-соціалізму з боку Туреччини повинні припинитися, а уряд Німеччини залишає за собою право перевіряти дозволи на передвиборні виступи політиків, передає DW.

За словами Меркель, вони не допустять порушення кожного табу без поваги до страждань, яких зазнали жертви націонал-соціалізму.

При цьому вона нагадала про ноту протесту зовнішньополітичного відомства ФРН щодо слів Анкари. У ній, зокрема, йдеться, що виступи турецьких політиків у Німеччині можуть відбуватися тільки на основі принципів конституції.

Як відомо, Ердоган почав різко висловлюватися у бік ФРН після того, як ряд німецьких міст заборонив агітаційні виступи турецьких міністрів перед референдумом щодо конституційної реформи, який відбудеться в Туреччині 16 квітня.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Раніше аналогічно вчинили Нідерланди та Австрія.

Інформаційний портал "Знай.ua" писав, що Меркель заручилася підтримкою Японії у питанні протистояння американському президенту у його торговій політиці.