Олімпійський чемпіон Пхенчхана-2018 Олександр Абраменко повідомив, що змушений пропустити наступний сезон.
Останніми змаганнями в цьому сезоні став етап Кубка світу в Раубічах, де Абраменко виступив невдало, не потрапивши у фінал.
"Хотілося піти у відпустку на хорошій ноті, але не судилося. Ще після Олімпіади в мене були думки про те, щоб відпочити, адже це були для мене четверті поспіль Олімпійські ігри.
Це складно фізично і морально, навіть не було часу нормально відпочити. Думав піти після Кореї, але втримав чемпіонат світу, адже у мене ще не було медалей. Довелося готуватися.
В наступному році буду лікуватися, відновлюватися, і тоді з новими силами - на чемпіонат світу", - сказав Абраменко.

Олександр Абраменко посів друге місце на чемпіонаті світу з фрістайлу
Олександр Абраменко посів друге місце на чемпіонаті світу з фрістайлу

Олександр Абраменко посів друге місце на чемпіонаті світу з фрістайлу
Олександр Абраменко посів друге місце на чемпіонаті світу з фрістайлу

У суперфіналі змагань Абраменко виконав стрибок Back-Double-Full-Full-Full, який приніс йому 126.24 балів.

Ця перемога стала першою нагородою світової першості в арсеналі Абраменка, та другою - в історії України.
Нагадаємо, Олександр Абраменко виграв "золото" у фіналі з фрістайлу серед чоловіків на Зимових Олімпійських ігор 2018 року. Виступ Абраменко в Пхенчхані зробило його першим чоловіком-українцем, який виграв золоту медаль на Зимових Олімпійських іграх.
Нагадаємо, олімпійська чемпіонка, американська гірськолижниця Ліндсі Вонн впала на чемпіонаті світу в Швеції, на своїй останній гонці в кар'єрі.

Ліндсі Вонн
Ліндсі Вонн

Як повідомляє Eurosport, Вонн вилетіла з траси на швидкості 100 кілометрів на годину. Лижниця проходила дистанцію в супергіганті, і на середині ділянки розігналася до 100 кілометрів. В одному з поворотів вона зачепилася за прапорець, і вилетіла за межі траси.
Але після такого страшного падіння, Вонн змогла самостійно підвестися і доїхати до фінішу.

Зазначимо, що цей чемпіонат світу буде для Вонн останнім. 34-річна спортсменка прийняла рішення завершити кар'єру.
Ліндсі Вонн
Ліндсі Вонн
Ліндсі Вонн - олімпійська чемпіонка-2010 з гірських лиж в швидкісному спуску, чотири рази вигравала Кубок світу, найтитулованіша американка в гірськолижному спорті. Вонн належить рекорд за кількістю перемог на етапах Кубка світу серед жінок (82).

Як повідомляв портал Знай.ua, про завершення кар'єри оголосив легендарний норвезький лижник, дворазовий олімпійський чемпіон та 13-кратний чемпіон світу, володар Кубка світу, Петтер Нортуг.