1-го березня українські спортсмени завоювали дві медалі на чемпіонаті Європи зі стрільби з лука в приміщенні, який проходить в Самсуні (Туреччина) з 26 лютого по 2 березня.

Команда українських лучників у дисципліні класичний лук у складі Віктора Рубана, Владислава Лісняка та Юрія Гавелка стала срібним призером, програвши фінальну битву росіянам (1:5). "Бронза" дісталася збірній Туреччини.

Українські спортсменки Анастасія Павлова, Поліна Родіонова і Лідія Січенікова виграли бронзові медалі в командному змаганні.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

У півфіналі українки поступилися національній команді Грузії (3:5), але у втішному фіналі виявилися сильнішими за представниць Білорусі (5:4). Золоті нагороди виграли росіянки.

Успіх українських синхроністок

Українські синхроністки виграли дві золоті медалі в перший день змагань на етапі Світової серії FINA у Франції.

Анастасія Савчук і Марта Федіна святкували перемогу у технічному дуеті з сумою 90,7207, на 0,0733 випередивши опоненток з Японії.

Українська збірна у складі Савчук, Федіної, сестер Алексіівих, Олександри Ковлаленко, Олександри Кашуби, Яни Нарєжної, Єлізавети Яхно зійшла на першу сходинку п'єдесталу в технічній групі (90,7889).

Додамо, що Єлизавета Яхно була визнача найкращою синхроністкою 2018 го року у світі.

Нагадаємо, Еліна Світоліна зберегла свою позицію в оновленому рейтингу WTA після поразки на турнірі в Дубаї.

Світоліна зберегла шосту сходинку в рейтингу найкращих тенісисток світу.

На першому місці залишилася японка Наомі Осака, друга Сімона Халеп, а переможниця турніру Белінда Бенчич піднялася на 22 місця і стала 23-ю ракеткою світу.

Рейтинг WTA. 25 лютого:

1 (1). Наомі Осака (Японія) - 6871
2 (2). Симона Халеп (Румунія) - 5727
3 (4). Петра Квітова (Чехія) - 5605
4 (3). Слоан Стівенс (США) - 5307
5 (5). Кароліна Плішкова (Чехія) - 5145
6 (6). Еліна Світоліна (Україна) - 4900
7 (8). Кікі Бертенс (Нідерланди) -4885
8 (7). Анжеліка Кербер (Німеччина) - 4880
9 (9). Аріна Соболенко (Білорусь) - 3565
10 (10). Серена Вільямс (США) - 3406

Нагадаємо, Світоліна на турнірі Premier 5 в Дубаї поступилася в півфіналі 21-річної швейцарці Белінді Бенчич з рахунком 1:2 (2:6, 6:3, 6:7(3)).

Тенісистки провели на корті рівно 2 години. За цей час українка виконала 7 подач навиліт, допустила стільки ж подвійних помилок, а також реалізувала 4 брейк-поінти. Її суперниця, яка займає 45-е місце в рейтингу, зробила 4 ейси, 5 разів помилилася при введенні м'яча в гру і виграла 5 геймів на прийомі. У вирішальній партії Світоліна не змогла подати на матч за рахунку 5:3, програвши гейм під нуль.

Відзначимо, що турнір у Дубаї виграла як раз Белінда Бенчич.

Як повідомляв Знай.ua, Еліна Світоліна стала автором найкращого удару у чвертьфіналі турніру серії WTA Premier у Дубаї проти іспанки Карлу Суарес-Наварро.