Український стрибун у воду, бронзовий призер Олімпійських ігор-2008, Ілля Кваша 5 березня відзначає День народження. Спортсмену виповнився 31 рік.
Ілля Кваша - заслужений майстер спорту України, чемпіон світу та дев'ятиразовий чемпіон Європи зі стрибків у воду, бронзовий призер літніх Олімпійських ігор-2008.

Ілля Кваша
Ілля Кваша

У 2012 році Кваша взяв участь в літніх Олімпійських іграх в Лондоні. У синхронних стрибках український спортсмен у парі з Олексієм Пригоровим зайняв 4-е місце.

Ілля Кваша
Ілля Кваша

Ілля Кваша
Ілля Кваша
У 2015 році Ілля і його дівчина Ілона Сергєєва одружилися.

Ілля Кваша з дружиною Ілоною
Ілля Кваша з дружиною Ілоною

Зовсім нещодавно, 10 лютого 2019 року, у Іллі та його дружини народилася дочка.

У грудні 2017 року Кваша переніс складну операцію, після якої близько півроку відновлювався і був змушений пропустити весь сезон 2018 року. Зараз спортсмен неохоче говорить про той важкий період, а з новими силами готується до нового сезону.

Весь цей час його підтримував президент Федерації стрибків у воду Ігорь Лисов, і тренер Геннадій Ніколайчук.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий
Показати ще

"Чесно зізнатися, мені б не хотілося вдаватися в подробиці, скажу тільки, що вона була досить складна. Перші кілька місяців було, м'яко кажучи, нелегко. Але я це пережив, зараз найнеприємніше вже позаду.

Коли трапляються такі потрясіння, як операція, тоді взагалі одне бажання - від усього абстрагуватися і всі сили кинути на відновлення", - згадує спортмен.

Михайло Романчук
Михайло Романчук

Михайло Романчук став першим на дистанції 400 метрів вільним стилем, показавши результат 3:49.05.

Ще один українець Сергій Фролов показав третій результат.

Як повідомляв портал Знай.ua, український гімнаст Ігор Радівілов завоював золоту медаль етапу Кубка світу в австралійському Мельбурні.