Народний депутат Сергій Шахов запропонував обмежити розмір штрафу пенсіонерів.

У Facebook він написав, що необхідно прийняти закон, який би передбачав обмежити штраф на рівні 5%, замість від 20 до 50%, які вказані в законі зараз.

Таким чином, упевнений депутат, буде можливість захистити пенсіонера від чиновника.

"Нещодавно у Вінниці муніципальної комісією на пенсіонерку, яка продавала овочі та фрукти в невстановленому місці, накладено кілька адміністративних штрафів. Всього на 11 000 гривень за торгівлю в невстановленому місці", - написав депутат.

При цьому штраф автоматично відраховується з її пенсійного рахунку.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що Пенсійний фонд України відмовляється перераховувати старі пенсії пенсіонерів тому, що вони не мають на це законних підстав. Тому всім, хто вийшов на пенсію до 2008 року в розрахунок беруть середню зарплату за 2007 рік, а це - 1197, 91 грн., Ігноруючи при цьому в розрахунках зарплату періоду 2012-2014 рр, яка становить 2960,79 грн.