Генеральна прокуратура Молдови подала до місцевого суду клопотання про екстрадицію в Україну судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса. Однак справу зможуть розглянути, лише після того, як молдавський президент вирішить питання про політичний притулок Чауса в Молдові.

Про це пише "Інтерфакс-Україна", посилаючись на джерело.

Уточнюється, що цей процес може затягнутися на 6 місяців.

Крім того, у Молдові триває розслідування щодо незаконного перетину Чаусом кордону цієї держави.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) додали, що процедура екстрадиції Чауса вже запущена і остаточне рішення ухвалить суд у Молдові.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", 9 серпня 2016 року Чауса спіймали на хабарі в $150 тис. Гроші знайшли в скляних банках, які суддя особисто закопував у дворі свого будинку.

6 вересня Верховна Рада дала дозвіл Генпрокуратурі України заарештувати Чауса.

З 11 листопада 2016 року суддя був у міжнародному розшуку Інтерполу.

1 березня Чауса затримали в Молдові. В САП відразу ж почали вимагати видати його Україні для законного розслідування. На початку березня документи на екстрадиційний арешт відправили в Молдову.

За словами керівника САП Назара Холодницкого, українська сторона готова надати докази кримінальних злочинів Чауса, якщо суддя попросить політичного притулку в Молдові.