У суботу, 22 липня, відбувся центральний матч першого кола української Прем'єр-ліги, в якому Шахтар в Харкові приймав Динамо.

Зовсім недавно команди зустрічалися між собою в поєдинку за Суперкубок України, де Гірники відсвяткували заслужену перемогу. Матч в чемпіонаті мав показати, чи зміг тренерський штаб Динамо що-небудь придумати в короткі терміни, щоб зупинити атакуючий потенціал донецької команди.

Поєдинок на ОСК Металіст краще почали гості: динамівці активно йшли в атаку і високо пресингували суперника в разі втрати м'яча на чужій половині поля. До 20-ї хвилини команда Олександра Хацкевича грала першим номером, після чого Шахтар поступово почав вирівнювати гру. Перший небезпечний момент біля воріт однієї з команд виник на 25-й хвилині, коли Бернард прорвався в штрафну Динамо і пробив, а Максим Коваль впевнено парирував цей удар.

Ближче до свистка на перерву Шахтар почав тиснути і на 41-й хвилині мав хорошу можливість повести в рахунку. Ісмаїлі навісив з лівого флангу, Срна виграв верхову боротьбу у Гонсалеса, а Феррейра в дотик пробив. Добре, що Коваль опинився прямо на траєкторії удару, а то постріл у аргентинця вийшов дуже непоганим.

Але, варто зазначити, що і Динамо кілька разів загрожувало воротам Андрія П'ятова в першому таймі. Кияни навіть двічі забили... Однак обидва рази зробили це з офсайду. Непоганий момент був у середині тайму у Гармаша, однак Денис забарився з ударом, перебуваючи у відмінній позиції перед воротам суперника. В цілому, було відчуття, що команди можуть "розкатати" нульову нічию і в другому таймі...

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Однак не минуло й хвилини після свистка арбітра на другий тайм, як кияни зуміли вийти вперед. Гармаш отримав передачу на правому фланзі атаки, після чого вирішив подати в штрафну на Мбокані, а африканський форвард красивим ударом головою вразив ворота Шахтаря. 1:0.

Такий хід подій явно став несподіваним для гравців і тренерського штабу донецької команди. Гірники "прокинулися" і відразу ж спробували придавити опонента. Однак динамівці впевнено оборонялися і навіть були ближчими до того, щоб подвоїти рахунок. Відмінний шанс був у Дерліса Гонсалеса, гарматний постріл якого прийняла на себе поперечина. Шахтар через кілька хвилин відповів тим же - Тайсон прорвався через кількох гравців суперника і "пульнув" в каркас воріт.

Ближче до кінця матчу підопічні Хацкевича трохи притиснулися до своїх воріт і стали потроху тягнути час. Шахтар тиснув, але ніяк не міг забити такий потрібний для команди гол. Моменти були у Марлоса, Тайсона, Феррейри, а за кілька хвилин до кінця зустрічі врятувати Помаранчево-чорних міг Дентіньо. Однак десь київську команду рятував Коваль, а десь гравцям Шахтаря просто не вистачало удачі.

У підсумку, Динамо втримало потрібний рахунок і здобути важливу перемогу. Кияни зуміли провести роботу над помилками після поразки тижневої давності і домогтися позитивного результату. Хацкевич придумав протидію атакуючої міці донецької команди, а Дьємерсі Мбокані нарешті зумів продемонструвати те, за що його колись купували в київський клуб. Хоча, може бути, що це просто нова виїзна форма виявилася фартовою...

Шахтар - Динамо 0:1
Голи: Мбокані, 46

Шахтар: П'ятов - Срна, Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі - Алан Патрік (Бланко-Лещук, 86), Степаненко (Коваленко, 65) - Марлос, Бернард (Дентіньо, 78), Тайсон - Феррейра.

Динамо: Коваль - Морозюк, Віда, Хачеріді, Кадар - Ярмоленко, Сидорчук, Шепелєв, Гонсалес (Циганков, 71) - Гармаш (Корзун, 80) - Мбокані (Бесєдін, 77).

Попередження: Марлос - Гонсалес, Коваль, Хачеріді, Сидорчук, Корзун.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай.Спорт повідомляв, що Сталь обіграла Чорноморець, а Верес зіграв внічию з Олександрією.

Фото: ФК Динамо