Збірна України зі спортивного покеру перемогла на престижному турнірі Кубок Націй в ірландському Дубліні.

Цікаво, що українська команда виступала на турнірі вперше, але це не завадило їй тріумфувати.

До складу збірної увійшли Андрій Любовецький, Володимир Дрокін, Михайло Кедровський, Андрій Момот, Тимур Азізов, Роман Головко і Ольга Єрмольчева.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

До речі, Ольга стала найкращим гравцем Кубка Націй. За статистичними показниками вона перевершила своїх суперників у "матч-покер" і заслужено додала ще одну нагороду до списку своїх трофеїв.

З перших ігрових сесій українці вирвалися в лідери і вже не дозволили нікому потіснити себе з першого місця.

Відрив нашої команди від найближчого переслідувача в підсумковій таблиці склав 53 очки. Друге місце залишилося за господарями турніру — ірландцями, а третіми стали німці.

Успіх на Кубку Націй виявився по-справжньому стрімким, адже покер визнаний видом спорту в Україні менше року тому.

Левченко - найкраща

Українська стрибунка у висоту Юлія Левченко, чинна чемпіонка України, визнана кращою легкоатлеткою лютого в Україні, повідомляє прес-служба ФЛАУ.
Найкращим легкоатлетом став багатоборець Роман Войцешук.
Переможці визначилися шляхом голосування серед експертів (рада ФЛАУ), представників ЗМІ та вболівальників.
Нагадаємо, що Левченко в лютому виграла змагання в Обонні з молодіжним рекордом України зі стрибків у висоту в приміщенні (2,00 м), чемпіонат України в приміщенні (1,97 м) і меморіал Дем'янюка (1,96 м).
Войцешук переміг на юніорському чемпіонаті України у приміщенні з юніорським рекордом України в семиборстві (5337 очок), а також завоював золоту медаль на міжнародній юніорської зустрічі в Мінську (5316 очок).
Левченко подолала висоту 2 метри, взявши її з другої спроби, а потім невдало попытылась взяти 2,03 метра.
Цей результат українки - третій у світі (після росіянки Марії Ласицкене - 2,04 м і Анни Чічерової - 2,01 м).
Друге місце в стрибках у висоту завоювала українка Ірина Геращенко (1,96), а третьою стала ще одна українська спортсменка - Катерина Табашник (1,90).

21-річна уродженка Бахмута всі висоти, включаючи 1,96 м, долала з першої спроби. І тільки на 1,98 метра українка зачепила планку. У зв'язку з цим Юлія стала третьою на турнірі в Коттбусі, де минулого року перемогла.

Ще одна українська спортсменка, 17-річна Ярослава Магучих, також добре себе зарекомендувала на змаганнях, ставши четвертою.

Перемогу ж здобула Марія Ласицкене з Росії (2,02 м).

Як раніше писав Знай.ua, українка Ольга Саладуха виграла бронзу на чемпіонаті Європи.