Український плавець Михайло Романчук виграв золоту медаль на турнірі Swim Stockholm Open на дистанції 800 м вільним стилем.
Романчук проплив дистанцію за 7.42,49, випередивши Флоріана Веллброка на 0,54 секунди.
Таким чином, Романчук встановив рекорд змагань і новий рекорд України. Попередній також належав Романчуку. Він його встановив на чемпіонаті Європи-2018 в Глазго (7:42,96 хвилини), а тепер зняв з нього 0,47 секунди.
Ще один українець Сергій Фролов фінішував четвертим, поступившись Романчуку 7,44 секунд.
Таким чином, Романчук і Фролов вже виконали нормативи для участі в Олімпійських іграх-2020, які пройдуть в Токіо.

Михайло Романчук
Михайло Романчук

Михайло Романчук став першим на дистанції 400 метрів вільним стилем, показавши результат 3:49.05.

Ще один українець Сергій Фролов показав третій результат.

Як повідомляв портал Знай.ua, британські синхроністки Кейт Шотмен і Ізабель Торп зробили незвичайний номер в басейні з пластиковим сміттям, щоб привернути увагу до проблеми забруднення океану, повідомляє видання Metro.

Таким чином спортсменки звернули увагу на величезну екологічну катастрофу у світі. Адже через масштабні викиди пластику в океан страждає фауна, а риби і черепахи масово гинуть, плутаючи пластикове сміття і поліетилен із їжею.
Кожен рік в океан потрапляє близько восьми мільйонів тонн пластику. За підрахунками фахівців, до 2030 року ця кількість збільшиться вдвічі. У зв'язку з цим, багато європейських країн поступово відмовляються від поліетилену і пластику.

Як раніше писав Знай.ua, українські гімнастки тріумфально виступили на Кубку світу і вибороли золото.

Групповые 3 обруча/4 булавы Финал - Кубок мира София 2019

Наша сборная команда в групповых упражнениях - победительницы финала с обручами/булавами на Кубке мира в Софии 🇺🇦🥇🏆! ********************************************** Our national group team is the winner of the hoops/clubs final at the World Cup in Sofia 🇺🇦🥇🏆!

Geplaatst door Ukrainian Rhythmic Gymnastics Federation op Zondag 14 april 2019