Абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик (16-0, 12 КО) розповів, як став віруючою людиною.
"Ми ще жили в Сімферополі. Мені було 5-6 років. З хлопцями розпалили вогнище і стрибали через нього. Вони хрестилися перед тим, як стрибнути. Я їм сказав: "Що ви робите?". Вони відповіли: "Щоб не впасти в багаття, ми хрестимося. Тоді небеса нам допомагають". Я сказав: "Гаразд, зав'язуйте. Дурня якась". Потім вони мені кажуть: "Підніми очі до неба, скажи, що Бога немає, і стрибай". Ну я ж актор. Підняв очі вгору, щось пробубнів дитячою мовою… А при стрибку впав у вогонь, хлопці мене загасили. Потім кулею звідти втік - реально злякався. Тоді ще не зрозумів, чи це покарання, намагався знайти підтвердження того, що це не було пов'язано з тим, що я сказав.
Пізніше, коли мені було 9-10 років, я захворів двосторонньою пневмонією. Я згорав. Одного разу почув розмову мами з лікарем про те, що їй потрібні ще діти, адже я був дуже слабкий і міг померти… Я прийшов до батюшки в церкву, ми сиділи і розмовляли про Бога. Мені було цікаво, адже я готувався до зустрічі з ним. Він запитав мене, чому я так зацікавлений у Богові, я відповів: "Просто я скоро з ним зустрінуся". Він був здивований. Погладив мене по голові, поцілував, дав зелений молитвослов і запитав: "Спорт любиш?". Я відповів ствердно, після чого отець додав: "Тоді займайся спортом і молися. Бог вирішить, зустрінешся ти з ним зараз або через якийсь час". З того часу я почав читати молитовник.
Десь рік я пролежав у лікарні. Коли повернувся, то став ходити з бабусями в церкву по неділях - біля батюшки лазив, ладан нюхав - дуже подобався його запах. Дивився що і як.
Вже більш серйозно став цікавитися своєю вірою у віці 16-17-ти років, сповідався вперше в 19-20 років. Думав, я згорю, жив тиждень, як відлюдник. Після першого сповідання стало легше. Були й інші... Після смерті батька я не міг зупинити сліз під час сповідання.
Ось так Боженька взяв мене у свої руки, і тепер я намагаюся йти шляхом, яким він мене веде", - розповів Усік в інтерв'ю "Наш Maxi TV".
Нагадаємо, зараз Усик готується до дебютного бою в суперважкій вазі. 25 травня Усик проведе поєдинок з камерунским боксером Карлосом Такамом (36-5-1, 28 КО).
Усик тренується в одному із спортзалів Києва разом зі своїм новим тренером з фізпідготовки Сергієм Пуцовим.
Усик показав, як готується до дебютного бою в суперважкій вазі:

Нагадаємо, Олександр Усик відмовився від пояса Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) і обов'язкового бою з росіянином Денисом Лєбєдєвим (32-2, 23 КО) через перехід у надважку вагу.

В ефірі телеканалу Інтер Усик розповів про підготовку до бою:

"Хлопець дуже гідний. У всіх практично версіях він в топі. Він рухається, не статичний. В бою з Ентоні Джошуа він дуже добре рухався. З такими виходять дуже хороші бої. На даний момент ми проглядаємо його поєдинки, що він робить, і напрацьовуємо свій. Але я абсолютно не думаю про поєдинок так само, як і в попередніх підготовках. Для мене завдання виконати свій тренувальний табір добре, і виконати ту задачу, яку ставить переді мною команда.

Я вже два місяці практично в роботі. Спочатку ми робили важку атлетику, і продовжуємо її робити. Потім трохи перейшли вже до боксу, але, тим не менш, елементи важкої атлетики присутні у нас в тренувальному таборі. Ось пісочок додався. Є якісь нові речі, які робимо. Я поки про них не буду говорити.

Треба переробити вагу в правильні м'язи, нормальні, робочі. Нам не потрібно багато, тому що впаде коефіцієнт корисних дій, можливо швидкість сповільниться. Нам цього не потрібно. Нам потрібна така ж рухливість, такий же ККД. Так що я думаю, що 98 кг для початку буде достатньо", - сказав Усик.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Усику запропонували російський паспорт: відповідь українця ошелешила усіх.