Україна потрапила до списку ТОП-10 країн з найбільшим представництвом бійців в змішаних бойових мистецтвах за версією незалежного статистичного порталу Fight Matrix.

Станом на березень 2019 року, Україна посідає 6-у сходинку світового рейтингу. У міжнародних промоушенах виступають 119 бійців з українським громадянством. Найбільше українців виступає у World Warriors Fighting Championship (WWFC) - 37 бійців, що становить 30% від загальної кількості.

ТОП-10 кращих бійцівських націй за версією Fight Matrix:

  1. Бразилія
  2. США
  3. Росія
  4. Франция
  5. Польша
  6. Україна
  7. Італія
  8. Великобритания
  9. Індонезія
  10. Канада

Рейтинг Fight Matrix
Рейтинг Fight Matrix

Як писав Знай.ua, непереможений український чемпіон WWFC у важкій вазі Сергій Співак (9-0) підписав контракт із всесвітньо відомим промоушеном UFC.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще
24-річний українець проведе дебютний бій за UFC 4 травня проти Уолта Харріса (12-7) із США. Поєдинок пройде на UFC Fight Night 150 в канадському Онтаріо.
Відзначимо, що Сергій Співак вже третій боєць WWFC, який перейшов в UFC слідом за Іоном Куцелабою і Романом Долідзе.
Нагадаємо, в останніх трьох поєдинках на турнірах WWFC Сергій Співак здобував упевнені перемоги сабмишеном над Тревісом Фултоном і Тоні Лопесом, а також відправив у нокаут Іво Кука.
Як писав Знай.ua, екс-чемпіон UFC у двох вагових категоріях Конор Макгрегор (21-4) оголосив про повернення в спорт через дев'ять днів після своєї відставки. Про це боєць повідомив на своїй сторінці в Twitter.

Конор Макгрегор, Getty Images
Конор Макгрегор, Getty Images

"Я хочу продовжити рухатися вперед разом з моїми шанувальниками з різних релігій та куточків планети. Всі віросповідання кидають нам виклик стати кращою версією самих себе. Це один світ, і він для всіх. Побачимося в октагоні", - написав Конор.

Нагадаємо, 26 березня Макгрегор заявив про завершення спортивної кар'єри.