Нападник "Шахтаря" і збірної України Жуніор Мораєс прокоментував рішення УЄФА по справі про його натуралізації.

"Сьогодні УЄФА відхилив протести Федерацій футболу Португалії та Люксембургу по, так званій, "справі Мораєса" . І я дуже радий отримати цю приємну звістку! Це був дуже складний період для усіх нас: для України, президента ФФУ, команди, головного тренера і наших фанатів. І, звичайно, для мене.

Але тепер, коли все закінчилося, я хочу подякувати вам за підтримку. І дякую за вашу віру.

Зокрема, я хотів би висловити подяку Федерації футболу України та її головному тренеру Андрію Шевченку, які максимально підтримували мене в цей важкий період кар'єри", - написав футболіст Instagram.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як раніше повідомляв Знай.ua, УЄФА перевірив натуралізацію бразильського нападника "Шахтаря" Жуніора Мораєса і підтвердив законність його виступу за збірну України.

Про це повідомив президент Федерації Футболу України та член Виконавчого комітету УЄФА Андрій Павелко.

"Контрольно-дисциплінарний орган УЄФА підтвердив правомірність виступів Жуніора Мораєса за збірну України у матчах з Португалією і Люксембургом! Це перемога Мораєса і всього українського футболу! Ми завжди будемо до останнього захищати національну збірну та її гравців - справжніх патріотів України, і в УЄФА, і у ФІФА.

А Жуніор вже довів, що є її патріотом. Адже в той час, коли чимало футболістів після початку війни на Донбасі покинули Україну, Мораєс залишився вірним нашій країні, вибравши її новою батьківщиною для своєї сім'ї і зробивши свідомий громадянський вибір на користь нашої держави. Таким чином, Жуніор продемонстрував хороший приклад патріотизму для молодого покоління і майбутніх гравців національної збірної! Браво Мораєс!

Щиро бажаю футболісту успіхів і забитих голів за головну команду України! А вболівальників збірної запрошую підтримати "синьо-жовтих" у двох найближчих матчах з Сербією і Люксембургом, які відбудуться у Львові на початку червня! Слава Україні!", - написав Павелко у Facebook.

Нагадаємо, УЄФА відкрив дисциплінарну справу щодо виступу Жуніора Мораєса за збірну України у матчах відбору на Євро-2020 за запитами футбольних федерацій Португалії та Люксембургу.

Як раніше писав Знай.ua, юрист відмовився вести скандальну "справу Мораєса".

Як раніше повідомляв Знай.ua, збірна України вирвала перемогу у Люксембургу після автоголу на останній хвилині матчу.