Українська тенісистка Марта Костюк (№320 WTA) зіграє в основній сітці грунтового турніру серії Premier Mandatory в Мадриді.

У фіналі кваліфікації 16-річна українка, яка отримала від організаторів Wild Card, в трьох сетах перемогла 24-річну румунку Ірину Марію Баре (№178 WTA).

Мадрид. Фінал кваліфікації

Марта Костюк (Україна) - Ірина Марія Баре (Румунія) - 2:1 (7:5, 3:6, 6:2)

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Відзначимо, що Костюк стала п'ятою українкою, яка зіграє в основній сітці турніру в Мадриді. Також сьогодні фінал кваліфікації виграла Катерина Козлова. Відразу в основну сітку були заявлені Еліна Світоліна, Леся Цуренко та Даяна Ястремська.

Наші на Діамантовій лізі

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх на змаганнях в катарській Досі виборола золоту медаль. У секторі для стрибків у висоту українська спортсменка встановила особистий рекорд (196 см).

Також Ярослава стала наймолодшою переможницею змагань (17 років і 226 днів) в історії "Діамантової ліги".

Також українка Анна Рижикова виграла бронзову медаль на першому етапі Діамантової ліги в Досі (Катар).

400 метрів в бігу з бар'єрами 29-річна уродженка Дніпра Рижикова подолала за 54,82 секунди.

Найкращий результат показала представниця США Даліла Мухаммад — 53,61 секунди.

Також у рамках Діамантової ліги 23-річна українка Марина Бех-Романчук посіла друге місце в стрибках у довжину. Її найкраща спроба - 6,74 м і це кращий результат української легкоатлетки у сезоні. Уродженка Хмельницької області програла лише 2 см переможниці Катерині Ібарген, яка представляє Колумбію.

Другий етап "Діамантової ліги" відбудеться 18 травня у Шанхаї.

Як раніше писав Знай.ua, 52-річна українка Лариса Гетьман-Гнидунець стала першою жінкою в Україні, яка фінішувала на всіх шести головних марафонах світу серії World Marathon Majors.

Abbott World Marathon Majors - це шість найпрестижніших і наймасштабніших марафонів у світі: Токіо, Бостон, Лондон, Берліна, Чикаго та Нью-Йорк.

Лариса Гетьман-Гнидунець фінішувала на всіх шести "мейджорах"
Лариса Гетьман-Гнидунець фінішувала на всіх шести "мейджорах"

Гетьман-Гнидунець отримала свою мейджор медаль Abbott World Marathon Majors в Бостоні, де подолала марафонську дистанцію за 3:50:47, та встановила унікальний рекорд для України.

Лариса Гетьман-Гнидунець фінішувала на всіх шести "мейджорах"
Лариса Гетьман-Гнидунець фінішувала на всіх шести "мейджорах"

Як повідомляв Знай.ua, українська легкоатлетка Дар'я Михайлова показала третій результат на міжнародному напівмарафоні в Познані (Польща).

Михайлова подолала дистанцію за 1:12.28.
Першою фінішувала кенійка Ліліан Джелагат (1:11.13), а другою - ефіопка Аддісалем Тегегн (1:12.15).

Як раніше писав Знай.ua, Еліуд Кіпчоге в четвертий раз виграв марафон в Лондоні.