Український стрибун у воду, бронзовий призер Олімпійських ігор-2008, Ілля Кваша, який оголосив про завершення спортивної кар'єри, продемонстрував відмінну форму.

На своїй сторінці в Facebook Кваша поділився фотографією і мотиваційним підписом.

Ілля Кваша
Ілля Кваша

"Бути в хорошій формі - це політичний акт: ти береш відповідальність за власне життя. (Джейн Фонда)", - написав Кваша, який підтримує новообраного президента України Володимира Зеленського.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як писав Знай.ua, Ілля Кваша оголосив про завершення спортивної кар'єри. Причиною такого рішення стали проблеми зі здоров'ям.

За словами спортсмена, це рішення далося йому дуже важко.
Ілля Кваша
Ілля Кваша
"Обставини склалися таким чином, що я фізично не міг виконувати те навантаження, яке було необхідне для досягнення високих результатів, а гарантій ніхто не давав. Тобто, грубо кажучи, ніхто не міг сказати, що зі мною все буде добре, мовляв 50 на 50.
У мене ж була складна операція на лівій нирці. Чим більше я починав вантажиться, тим більше відчувалася втома. Відновлення давалося важко. Показники спочатку були на нормальному рівні, але чим більше я тренувався, тим гірше себе почував і тут вже було не до жартів.
Але потім питання стало ребром. Важко прийняти, що ти планував своє життя так, а воно складається зовсім інакше. Важко далося рішення про закінчення кар'єри, але я вважаю, що вчинив правильно. Тому що ризикувати здоров'ям - це одне, а ризикувати вже нормальним життям - абсолютно інше", - передає слова спортсмена sport-express.ua.

Ілля Кваша - заслужений майстер спорту України, чемпіон світу та дев'ятиразовий чемпіон Європи зі стрибків у воду, бронзовий призер літніх Олімпійських ігор-2008.

Ілля Кваша
Ілля Кваша

У 2012 році Кваша взяв участь в літніх Олімпійських іграх в Лондоні. У синхронних стрибках український спортсмен у парі з Олексієм Пригоровим зайняв 4-е місце.

Ілля Кваша
Ілля Кваша

Ілля Кваша
Ілля Кваша
У 2015 році Ілля і його дівчина Ілона Сергєєва одружилися.

Ілля Кваша з дружиною Ілоною
Ілля Кваша з дружиною Ілоною

Зовсім нещодавно, 10 лютого 2019 року, у Іллі та його дружини народилася дочка.

Як повідомляв портал Знай.ua, український плавець Михайло Романчук виграв золото престижного турніру, побивши власний рекорд.