Чемпіон світу за версіями WBA і WBO в легкій вазі Василь Ломаченко (13-1, 10 КО) проведе наступний бій проти британського легковаговика Люка Кемпбелла (20-2, 16 КО), чемпіона Олімпійських ігор-2012.
Цей бій санкціонувала Всесвітня боксерська рада. WBC постановила розпочати переговори між командами Василя Ломаченка і Люка Кемпбелла про поєдинок за вакантний титул в легкій вазі.

Президент WBC Маурісіо Сулейман пояснив таке рішення Ради.

В інтерв'ю Boxing Social Сулейман розповів, чому Ломаченко отримав право боксувати за титул WBC, перебуваючи поза рейтингу організації.

Василь Ломаченко
Василь Ломаченко

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"WBC отримав заявки у зв'язку з тим, що титул WBC став вакантним. Одна із заявок була особисто від Василя Ломаченка. Вона описувала його давню мрію - побитися за зелений титул WBC, і він просив розглянути його, як одного з претендентів на вакантний титул.

Ми отримали заявку від Люка Кемпбелла, де він забажав битися проти Девіна Хейні. Ми також отримали кілька заявок від Теофимо Лопеса і від Девина Хейні.

WBC перейшов до процедури голосування членів ради. Шляхом голосування була затверджена заявка Василя Ломаченка, враховуючи його статус чемпіона в декількох дивізіонах і бійця світового рівня. Це призвело до затвердження дуже хорошого бою.

Ми поважаємо Люка Кемпбелла. Він був обов'язковим претендентом, так що ми звели Ломаченка з Люком Кемпбеллом - бійцем, який має право поборотися за титул.

Люк Кемпбелл, Getty Images
Люк Кемпбелл, Getty Images

Ломаченко - чемпіон WBA і WBO, він в рейтингу, і він має право битися за титул WBC, якщо він цього бажає. Таких прецедентів у минулому було багато. Кілька років тому ми зобов'язали нашого чемпіона Адоніса Стівенсона битися з Сергієм Ковальовим, як з обов'язковим претендентом.

Чемпіон іншої організації може брати участь, як претендент, в бою за титул WBC. Нам почесно бачити такого великого чемпіона і бачити бійців високого статусу, бажаючих боротися за пояс. Я не знаю, що думає Люк Кемпбелл, але ми врахували його права, як обов'язкового претендента. Він візьме участь у бою за чемпіонство і титул WBC.

Девін Хейні не міг нічого очікувати. Єдиним правильним кандидатом був Люк Кемпбелл, і він отримав титульний шанс. Будь-який інший боєць – це просто рейтинговий боєць, у якого немає прав. Вони лише присутні в рейтингу. Ми не порушили чиїсь права. Єдиний боєць, у якого були права, хто брав участь у фінальному ілюмінаторі, був Люк Кемпбелл. Він і буде битися за титул WBC", - пояснив Сулейман.

Нагадаємо, 12 квітня Ломаченко впевнено переміг британця Ентоні Кроллу (34-6-4, 13 КО) успішно захистив свій пояс по лінії WBA, нокаутувавши суперника вже в четвертому раунді.

Дивіться повне відео бою Ломаченко - Кролла:

З першого раунду Ломаченко зайняв центр рингу, придивляючись до суперника, і пробиваючи двійки. Вже в третьому раунді Ломаченко провів трійку точних ударів в голову, і став добивати британця, затиснувши його у канатів. Рефері зупинив це побиття, оскільки Кролла не відповідав на удари.

Ломаченко вже почав святкувати перемогу, але рефері відрахував нокдаун і дав знак продовжувати бій.

Але вже на самому початку четвертого раунду Ломаченко продовжив пресинг і нокаутував британця точним ударом у скроню. Кролла навіть не зміг піднятися.

Пізніше його посадили на стілець, але він навіть не міг стояти на ногах.

Бій пройшов на арені Staples Center в Лос-Анджелесі, штат Каліфорнія (США).

Всесвітня боксерська асоціація (WBA) назвала нокаут Ломаченка в бою з Кроллою найкращим у квітні.

Як писав Знай.ua, всесвітня боксерська організація (WBO) вручила Ломаченку пояс суперчемпіона по лінії організації.

Як повідомляв портал Знай.ua, Ломаченко назвав наступну жертву.