Українські плавці Михайло Романчук та Андрій Говоров виграли медалі другого етапу Champions Swim Series – Ліги чемпіонів FINA, який відбувся в столиці Угорщини Будапешті.

Говоров на 50 метрів батерфляєм зумів покращити свій бронзовий результат першого етапу в китайському Гуачжоу і на цей раз завоював срібло. Українець випередив п'ятикратного чемпіона світу на короткій воді американця Мікаеля Андрю, а також чемпіона світу-2017 на довгій воді британця Бена Прауда, але поступився переможцю попереднього етапу бразильцеві Ніколасу Сантосу, який двічі ставав срібним призером чемпіонатів світу.

Якщо Говорів виступав на своїй профільній дистанції, то Романчук був змушений плисти 400 метрів вільним стилем (замість улюблених 1500 метрів), оскільки це найдовша дистанція за регламентом змагань.

Після четвертого місця в Китаї Романчук зумів завоювати срібло в Будапешті. Перші 200 метрів українець йшов третім і поступався росіянину Олександру Красних, але на другій половині дистанції обійшов дворазового призера чемпіонату світу-2017 і завоював срібну медаль. Четвертим став чемпіон світу та Європи на короткій воді угорець Петер Бернек, а першим – володар таких регалій литовець Данас Рапшис.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Романчук, і Говоров виступлять на етапі в Індіанополісі, США. До речі, Михайло буде плисти і на 50 м, і на 100 м батерфляєм.

Українська дзюдоїстка Єлизавета Каланіна вперше в кар'єрі виграла змагання серії Grand Slam.

На етапі в азербайджанському Баку Каланіна перемогла в категорії понад 78 кг У півфінальній битві українка перемогла бронзового призера Олімпіади-2016 Анамарі Веленшек зі Словенії.

У фіналі завдяки іппону Каланіна виявилася сильнішою за Ларису Церіч, яка на чемпіонаті світу виграла бронзу.

Український дзюдоїст Богдан Ядов виграв бронзову медаль на Гран-прі в Баку. Для українця це перша нагорода на турнірі такої престижної серії.

У першому раунді Богдан виявився сильнішим за представника Німеччини Мануеля Шайбеля. У другому раунді український спортсмен переміг Таля Флікера з Ізраїлю. У наступній сутичці Ядов здолав австралійського дзюдоїста Натана Каца і тільки у фінальній дуелі своєї підгрупи поступився Ніджату Шихалізаде з Азербайджану.

Ядов продовжив боротьбу за медалі у втішному фіналі, де спочатку переміг іспанця Альберто Гайтеро Мартіна, а потім і Мухриддіна Тіловова з Узбекистану. Таким чином, українець завоював бронзову медаль.

У втішному фіналі виступав ще один представник України Георгій Зантарая, але він не здобув медаль.

Українка Світлана Самаріна виграла десятиденний забіг у Нью-Йорку, США.

Самаріна пробігла 941 км в екстремальних умовах: майже всі дні забігу були дощовими, але Світлана вийшла в лідери з самого першого дня, пробігаючи за добу по 94 км.

Ця перша перемога українки на сверхдлинной дистанції.

Відзначимо, що в історії цього забігу вже були українці-переможці. Так, неодноразово кращою на дистанції ставала Наталія Глущук з Вінниці. Серед чоловіків перемагав вінничанин Юрій Тростенюк, який виграв забіг на 3 100 миль в 2017 році, подолавши 5 000 км за 45 днів 16 годин 45 хвилин і 21 секунду. Середній денний показник її результативності - 109 км в день.

На пострадянському просторі першим українським спортсменом фінішував у цьому 10-денному забігу, був киянин Олег Лебедєв в 2004 році. На цих змаганнях він фінішував вже 9 разів.

Як раніше писав Знай.ua, 52-річна українка Лариса Гетьман-Гнидунець стала першою жінкою в Україні, яка фінішувала на всіх шести головних марафонах світу серії World Marathon Majors.

Abbott World Marathon Majors - це шість найпрестижніших і наймасштабніших марафонів у світі: Токіо, Бостон, Лондон, Берліна, Чикаго та Нью-Йорк.

Лариса Гетьман-Гнидунець фінішувала на всіх шести "мейджорах"
Лариса Гетьман-Гнидунець фінішувала на всіх шести "мейджорах"

Гетьман-Гнидунець отримала свою мейджор медаль Abbott World Marathon Majors в Бостоні, де подолала марафонську дистанцію за 3:50:47, та встановила унікальний рекорд для України.

Лариса Гетьман-Гнидунець фінішувала на всіх шести "мейджорах"
Лариса Гетьман-Гнидунець фінішувала на всіх шести "мейджорах"

Як повідомляв Знай.ua, українська легкоатлетка Дар'я Михайлова показала третій результат на міжнародному напівмарафоні в Познані (Польща).

Михайлова подолала дистанцію за 1:12.28.
Першою фінішувала кенійка Ліліан Джелагат (1:11.13), а другою - ефіопка Аддісалем Тегегн (1:12.15).

Як раніше писав Знай.ua, українські гімнастки тріумфально виступили на Кубку світу в Болгарії і вибороли золото у групових вправах.

Групповые 3 обруча/4 булавы Финал - Кубок мира София 2019

Наша сборная команда в групповых упражнениях - победительницы финала с обручами/булавами на Кубке мира в Софии 🇺🇦🥇🏆! ********************************************** Our national group team is the winner of the hoops/clubs final at the World Cup in Sofia 🇺🇦🥇🏆!

Geplaatst door Ukrainian Rhythmic Gymnastics Federation op Zondag 14 april 2019