Українські борці вибороли 12 золотих медалей на XXIII міжнародному турнірі зі спортивної боротьби, який пройшов у Києві.
Українські спортсмени здобули медалі в олімпійських категоріях.
У греко-римській боротьбі золотими медалістами стали Віктор Петрик (50 кг), Олександр Грушин (63 кг), Артур Політаєв (67 кг), Юрій Шкрюба (82 кг), Семен Новіков (87 кг), Микола Крисов (98 кг) і Микола Кучмій (130 кг).
У вільній боротьбі українські спортсмени завоювали чотири "золота" - Тарас Маркович (57 кг), Мгер Оганесян (65 кг), Мурази Мчелідзе (97 кг) і Олександр Хоцяновський (125 кг).
У жіночій боротьбі чемпіонками київського турніру стали Юлія Хавалджі (53 кг), Аліна Акобія (55 кг), Ірина Чихрадзе (57 кг), Олена Кремзер (59 кг), Юлія Ткач (62 кг), Ірина Коляденко (65 кг) та Аліна Бережна (68 кг).
В цілому Україна виграла всі три командних заліки та завоювала 54 медалі. Представники вільної боротьби - 11 медалей (4-1-6), греко-римської боротьби 20 медалей (7-6-6) і жіночої боротьби - 23 медалі (7-9-7).
На турнірі виступили понад 400 спортсменів з 20 країн світу.
Цей турнір став відбірковим для українських збірних на Європейські ігри, а також важливими змаганнями у боротьбі за статус першого номера в збірних напередодні ліцензійного чемпіонату світу.

Як повідомляв Знай.ua, чемпіон світу, український борець греко-римського стилю, Жан Беленюк став триразовим чемпіоном Європи, завоювавши золоту медаль в Бухаресті.

Беленюк завоював золоту медаль чемпіонату Європи в Бухаресті у ваговій категорії до 87 кілограм, про що стало відомо з повідомлення прес-служби Національного олімпійського комітету.

Повідомляється, що у фінальній сутичці українець здобув переконливу перемогу над представником Азербайджану Ісламом Аббасовим. Варто відзначити, що це вже третє золото чемпіонату Європи (після титулів 2014 і 2016 рр.) в кар'єрі Беленюка.

Beleniuk-Abbasov

ПЕРЕМОГА! ТРИРАЗОВИЙ ЧЕМПІОН ЄВРОПИ! ️🇺🇦️ 🇺🇦️ ️🇺🇦️ Прапор України майорить на арені Бухареста, і переможний гопак на десерт!

Geplaatst door Zhan Beleniuk / Жан Беленюк op Zaterdag 13 april 2019

Наш спортсмен на шляху до вирішального протистояння здолав Івана Гуклека з Хорватії (6:1), угорця Еріка Сільвашші (3:1) і литовця Ейвідаса Станкевічюса (5:1). У фіналі Жан зійшовся з Ісламом Аббасовим з Азербайджану. По ходу зустрічі суперник українця повів у рахунку, але в підсумку наш співвітчизник переламав хід поєдинку і завершив його на свою користь - 5:1.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Здобувши перемогу, Жан радощах і до захоплення глядачів станцював гопак, тримаючи в руках прапор України. Справжній патріот своєї країни.

Жан Беленюк

Як раніше писав Знай.ua, Жана Беленюка заманюють у телешоу "Холостяк".