Донецький "Шахтар" виграв Кубок України сезону 2018/19, обігравши у фіналі в Запоріжжі першоліговий "Інгулець" з розгромним рахунком 4:0.
У першому таймі дублем відзначився Тете. Також гол на рахунку Жуніора Мораеса. У другому таймі четвертий м'яч забив Манор Соломон.

Президент "Інгульця" Олександр Поворознюк емоційно прокоментував поразку.
"Все заї**сь, хлопці. Нехай хтось повторить те, що зробили ми. Чого хочеться? Швидше доїхати додому. Тому що завтра у нас пиятика в годину. Боїмося напитися, щоб на Металіст не зібратися і нам невиїзд не влупили.
Я говорив і говорю: ми вже здійснили подвиг. Як і те, що ми або торбу отримаємо сьогодні, чи виграємо у Шахтаря. Вийшло, що отримали торбу. Ми грали у футбол. Старалися, але проти такої машини… Це все одно що Запорожець проти Мерседеса.
Звичайно, я задоволений командою. Головне, щоб на Металіст зібралися. Але враховуючи, що Металіст можемо і п'яні обіграти, завтра будемо бухати і відпочивати.
Знаєте, чому Інгулець потрапив у фінал? Тому що на кожну гру він виходить, як на останній і рішучий бій. У нас може не виходити, але навіть в товариських матчах завдання виграти. Тому ми і добилися свого. Все йде за планом. Єдине, що відміняється - цистерна шампанського, яку я замовив на заводі. Тому що обіцяв, якщо виграємо, то заллю басейн і скупаюся. Все інше - за планом, все добре", - передає слова Поворознюка Sport Arena.
Зазначимо, що це рекордний 13-й Кубок України для "Шахтаря", та четвертий поспіль.

Шахтар - Інгулець 4:0
Голи: Тітці, 28, 39, Мораєс, 45+2, Соломон, 64.
Шахтар: Шевченко - Болбат, Кривцов, Матвієнко, Ізмаїл - Алан Патрік, Маркос Антоніо - Теті (Ньому, 73), Коваленко, Тайсон - Мораєс (Кайоде, 62).
Інгулець: Ситников, Запорожець, Клименко (Кучеренко, 67), Мишуренко (Січінава, 35), В. Коваленко (Соломон, 62), Павлов, Балан, Щедрий (Козак, 83), Ковальов, Лупашко, Синьогуб.
Попередження: Коваленко, Нім - Клименко, Лупашко.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Зінченко підпише новий контракт з "Манчестер Сіті".