Асоціація європейських професійних футбольних ліг (EPFL) проти змін Ліги Чемпіонів, які раніше запропонувала Асоціація європейських клубів (ЕСА).
Вони вважають, що новий формат буде збагачувати багаті клуби і завдавати шкоди іншим.
"Ми все ще твердо переконані, що дана пропозиція щодо перетворення європейських клубних змагань приносить користь деяким багатим клубам, проте приносить шкоду лігам і більшості команд, які грають у внутрішніх чемпіонатах.
EPFL працює над змінами, які будуть допомагати зміцнитися в довгостроковій перспективі спортивної та фінансової стійкості як зовнішніх, так і внутрішніх національних змагань.
Ми вважаємо, що потрібно реформувати проект клубних змагань під егідою УЄФА з нуля, який до цього повинен бути узгоджений з EPFL і іншими зацікавленими сторонами, щоб ми могли захищати інтереси кожного професійного європейського клубу", - йдеться в заяві на офіційному сайті EPFL.
Нагадаємо, пропонувалося з 2024 року замість відбору в європейський турнір через національні ліги своїх країн запровадити європейську систему піраміди футболу - зі зниженням і підвищенням у класі між дивізіонами, вищим з яких стане ЛЧ.

Як писав Знай.ua, визначилися фіналісти Ліги Чемпіонів. Фінал ЛЧ відбудеться 1 червня в Мадриді.

Нагадаємо, Тоттенхем став другим фіналістом Ліги чемпіонів. "Шпори" виграли у Аякса в Амстердамі з рахунком 2:3, хоча програвали по ходу зустрічі у два голи.

У фіналі Тоттенгем зіграє з Ліверпулем, який пройшов Барселону.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

8 травня відбувся матч-відповідь півфіналу Ліги чемпіонів, в якому Аякс приймав Тоттенгем на "Йохан Кройфф Арені". Матч в Лондоні завершився перемогою амстердамців з рахунком 0:1, а тому англійцям потрібно було атакувати і забивати.

Перший тайм виграли голландці, завдяки голам Маттейса де Лігта і Хакіма Зійеха. Здавалося, Аякс без проблем пройде в фінал ЛЧ, але "шпори" зробили сюрприз. На початку другого тайму Лукас Моура оформив дубль і повернув інтригу матчу. І тут почалися справжні нерви: один гол виводив Тоттенгем у фінал. І це сталося! Але вже на 6-й доданій хвилині, коли Моура оформив хет-трик! Так Тоттенгем вперше в історії вийшов у фінал Ліги чемпіонів!

Ліга чемпіонів. Півфінал. Матч

Аякс Амстердам - Тоттенхем Хотспур - 2:3 (2:0)

Голи: Маттейс де Лігт, 5, Хакім Зійех, 35 - Лукас Моура, 55, 59, 90+6.

У фіналі Ліги чемпіонів лондонці зіграють з Ліверпулем, який вибив у півфіналі Барселону.

Як раніше повідомляв Знай.ua, у Лізі Чемпіонів встановили унікальний рекорд.