Чемпіонка світу з боксу Марія Бова в інтерв'ю Сегодня розповіла про несправедливість у виплаті гонорарів та премій серед чоловіків і жінок.
За словами спортсменки, жіночий бокс не підтримується і не заохочується так, як чоловічий.
"Тема зарплат і премій для мене дуже "вразлива". На ЧС-2011 в нас була зіркова команда чоловіків - Вася Ломаченко, Олександр Усик, Денис Берінчик, і вони стали першими в командному заліку. Через кілька місяців був жіночий світ - я привезла золоту медаль, і мені, окрім разової премії, нічого не дали. Навіть на щорічну стипендію не поставили, мовляв, у мене не олімпійська вага.
А хлопців дуже заохотили: і квартири, і машини дали. У минулому році після двох декретів я стала третьою на чемпіонаті Європи і другою на світі. За Європу з нами розрахувалися, а за чемпіонат світу донині лише разова премія, міністерська. Це дуже сумно, адже так викладаєшся, приносиш результат країні, а тобі за це - нічого. Але Олександр Усик, наприклад, мені двічі допомагав йому ще раз дякую та великий привіт.
Ще проблема: в жіночому боксі 10 категорій, з них лише п'ять олімпійські, але у нас же є дівчата і не в олімпійських, які так само працюють, стають більш важкими суперницями у пару, і на чемпіонатах Європи та світу у них стільки ж боїв. Але премія разів у п'ять менше, ніж у тих, хто в олімпійських. Як-то не дуже справедливо", - розповіла спортсменка.
Нагадаємо, Марія Бова завоювала срібну медаль на чемпіонаті світу в Нью-Делі (Індія) і стала віце-чемпіонкою світу з боксу в категорії до 64 кг.
Як повідомляв Знай.ua, наступний бій Ломаченко проведе проти британця Люка Кемпбелла за чемпіонський титул WBC в легкій вазі.
Василь Ломаченко
Василь Ломаченко
Як повідомляє ESPN, цей бій відбудеться 31 серпня в Лондоні, Англія. Швидше за все, бій пройде на стадіоні О2.
Нагадаємо, 12 квітня Ломаченко впевнено переміг британця Ентоні Кроллу (34-6-4, 13 КО) успішно захистив свій пояс по лінії WBA, нокаутувавши суперника вже в четвертому раунді.

Дивіться повне відео бою Ломаченко - Кролла:

З першого раунду Ломаченко зайняв центр рингу, придивляючись до суперника, і пробиваючи двійки. Вже в третьому раунді Ломаченко провів трійку точних ударів в голову, і став добивати британця, затиснувши його у канатів. Рефері зупинив це побиття, оскільки Кролла не відповідав на удари.

Ломаченко вже почав святкувати перемогу, але рефері відрахував нокдаун і дав знак продовжувати бій.

Але вже на самому початку четвертого раунду Ломаченко продовжив пресинг і нокаутував британця точним ударом у скроню. Кролла навіть не зміг піднятися.

Пізніше його посадили на стілець, але він навіть не міг стояти на ногах.

Бій пройшов на арені Staples Center в Лос-Анджелесі, штат Каліфорнія (США).

Всесвітня боксерська асоціація (WBA) назвала нокаут Ломаченка в бою з Кроллою найкращим у квітні.

Як писав Знай.ua, всесвітня боксерська організація (WBO) вручила Ломаченку пояс суперчемпіона по лінії організації.

Як повідомляв портал Знай.ua, Ломаченко назвав наступну жертву.