У 30-му турі української Прем'єр-ліги в Харкові зустрічалися донецький "Шахтар" і київське "Динамо". Гра закінчилась нічиєю, але її гучно відсвяткували.

Поєдинок розпочався у середу, 22 травня о 19:36. Такий час символізує рік заснування донецького клубу.

Цей поєдинок став останнім дербі в сезоні, але турнірного значення він уже не мав – "Шахтар" в минулому турі достроково став чемпіоном України - 12-й раз у своїй історії.

Але "гірняки" запланували відсвяткувати чемпіонський дубль відразу після гри з киянами. А тому постаралися до урочистостей підійти з хорошим настроєм.

Матч проходив в невисокому темпі і без небезпечних моментів. Сплеск стався лише в кінці першого тайму. Спочатку Фернандо сфолив у власний штрафний і Циганков реалізував пенальті. А потім Шабанов отримав дуже швидко дві жовті картки і залишив поле.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Початок другого тайму був за "гірниками". Вони дуже швидко відігралися, Тете реалізував вихід один на один. А потім Хочолава за гру рукою отримав другу жовту картку і був видалений з поля.

До кінця матчу рахунок так і не змінився, хоча обидві команди мали відмінні шанси. Циганков з меж штрафного не влучив у дальній кут, а Тете з воротарської лінії вразив штангу.

Матч закінчився нічиєю - 1: 1.

А після фінального свистка стартувала головна частина програми: на стадіоні "Металіст" пройшла церемонія нагородження "Шахтаря" в якості чемпіона України, яка увінчалася піротехнічним шоу і концерт за участю Гайтани, Maruv і Олі Полякової!

Нагадаємо, "Шахтар" достроково завоював титул чемпіона України.

Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо, хто представить Україну в Лізі чемпіонів і Лізі Європи в наступному сезоні.

Також Знай.ua писав, київське "Динамо" анонсувало презентацію нової ігрової форми на наступний сезон, яка відбудеться 26 травня під час матчу з ФК "Львів".