Нападник "Ювентуса" і збірної Португалії Кріштіану Роналду вперше за 12 років не увійшов у першу трійку найкращих бомбардирів чемпіонату.

На рахунку португальця 21 гол у Серії А. В останній раз Кріштіану забивав так мало голів у 2006 році, коли оформив 9 м'ячів за "МЮ".

Тим не менш, низька результативність Роналду не завадила "Ювентусу" стати чемпіоном Італії, випередивши "Наполі" на 11 пунктів.

Кращим бомбардиром Італії став 36-річний нападник "Сампдорії" Фабіо Квальярелла. Друге місце зайняв форвард "Аталанти" Дуван Сапата, який забив 23 голи. Третім став Кшиштоф Пентек (22), почав сезон у "Дженоа", а закінчив у "Мілані".

Як повідомляв Знай.ua, нападник "Барселони" Ліонель Мессі шостий раз в кар'єрі виграв "Золоту бутсу", яка вручається кращому бомбардирові сезону в Європі.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Мессі зайняв перше місце в загальному заліку, забив 36 голів у чемпіонаті Іспанії, що принесло йому 72 очки.

Ліонель Мессі виграв "Золоту бутсу"
Ліонель Мессі виграв "Золоту бутсу"

На другій сходинці – форвард ПСЖ Кіліан Мбаппе (33 м'ячі і 66 очок), а третім став форвард "Сампдорії" Фабіо Квальярелла, який забив 26 м'ячів і набравши 52 очки.

Нагадаємо, Мессі обійшов форварда "Ювентуса" Кріштіану Роналду за кількістю голів на клубному рівні.

Так, після дубля у матчі проти "Ейбаром" (2:2) в чемпіонаті Іспанії, в активі Мессі - 602 голи в 686 матчах. На рахунку Роналду - 601 м'яч у 804 іграх.
Кріштіану Роналду
Кріштіану Роналду
Зазначимо, що до завершення цього сезону "Барселона" і "Ювентус" проведуть ще по одній грі. Каталонський клуб зіграє у фіналі Кубка Іспанії з "Валенсією", а "Ювентусу" чекає гра з "Сампдорією" у заключному турі Серії А.

Як повідомляв Знай.ua, Мессі отримав одну з найвищих нагород Каталонії.

Ліонель Мессі
Ліонель Мессі

Як повідомляється на сайті клубу, футболіста нагородили Хрестом Святого Георгія.

Як раніше повідомляв Знай.ua, головний тренер "Манчестер Сіті" Хосеп Гвардіола названий найкращим тренером сезону в Англійській Прем'єр-лізі.