Чемпіона світу WBC, WBO і IBF у важкій вазі Олександра Усика (16-0, 12 КО) позбавили титулу WBC.
Як повідомляє ESPN, Всесвітня боксерська рада офіційно оголосила цей титул вакантним.
Таке рішення було ухвалене через майбутній дебют Усика в суперважкій вазі.
Тепер Усик називається "чемпіоном у відпустці" і може претендувати на цей пояс у будь-який час, якщо захоче повернутися у важкий дивізіон.
Вакантний титул WBC у важкій вазі буде розіграно 15 червня в бою між Майрисом Брієдисом і Кшиштофом Гловацьки, який пройде в Ризі.

Нагадаємо, Усик зараз відновлюється після травми.

Британський со-промоутер українця Едді Хірн розповів про стан здоров'я Усика, і орієнтовні строки його повернення на ринг.

За його словами, Усику не знадобиться операція.

"Усик, на жаль, відірвав собі біцепс, але він не буде робити операцію. Думаю, він повернеться в ринг у серпні, або приблизно в цей час. Ймовірно, пройде п'ять тижнів перш ніж він почне тренуватися.

Не знаю, що сталося і чому. Очевидно, що він піднімається в дивізіоні і більше працює з вагою. Він спарингував з хлопцями набагато більше і важче його. Навіть не знаю, коли він травмувався під час спарингу або занять зі штангою. Варто сказати, що я з нетерпінням чекав бою", - передає слова Хірна IFL TV.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, Олександр Усик відмовився від пояса Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) і обов'язкового бою з росіянином Денисом Лєбєдєвим (32-2, 23 КО) через перехід у надважку вагу.

Як повідомляв портал Знай.ua, менеджер розповів про травму Усика і строки відновлення.