Український важкоатлет Дмитро Чумак став переможцем турніру British International Open у ваговій категорії до 109 кілограм.
Ці змагання мають бронзовий статус IWF і є кваліфікаційними на Олімпійські ігри-2020, які пройдуть в Токіо з 24 липня по 9 серпня.
Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!
Українець стартував у ривку з 165 кг, потім взяв 170 кг, але не зумів вдало виконати третій підхід на 175 кг. Потім
Чумак в першій спробі взяв 200 кг у поштовху, після чого підкорив вагу до 210 кг, але третя спроба на 215 кг виявилася невдалою. Таким чином, з сумою 380 кілограм українець завоював золото багатоборства, і відібрався на Олімпійські ігри-2020, оскільки виконав умову про виступ на двох кваліфікаційних стартах.
Дмитро Чумак
Дмитро Чумак
1. Дмитро Чумак, Україна - 380 кг
2. Аренас Сидискис, Литва - 350 кг
3. Оуен Боксолл, Великобритаяни - 350 кг

Як писав Знай.ua, найсильніша людина України, стронгмен Олексій Новіков переміг на турнірі стронгменів "Арнольд Класік Африка".

23-річний Новіков випередив у загальному заліку поляка Матеуша Келишковського і американця Джері Причетта.

Олексій Новіков переміг на турнірі стронгменів "Арнольд Класік Африка"
Олексій Новіков переміг на турнірі стронгменів "Арнольд Класік Африка"

З шести дисциплін українець переміг в одній, двічі був другим, а ще два рази показував третій результат.
В одній із вправ - "Manhood Stone" - Новіков встановив світовий рекорд, п'ять разів перекинувши кулю вагою 220 кілограмів через перекладину на висоті 130 см протягом однієї хвилини.

У вправі "Прогулянка фермера" Новіков проніс дві валізи вагою по 180 кг на дистанцію 20 метрів за 9 секунд. У підніманні колоди "Лог-ліфт" вагою 180 кг показав дивовижний результат, піднявши її тричі за одну хвилину.

Як повідомляв портал Знай.ua, Олексій Новіков здобув перемогу на Чемпіонаті світу в Китаї.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще