Natus Vincere – українська кіберспортивна організація, більш відома, як na'vi. Команда була заснована в 2009 році і з того часу виграла чимало великих турнірів і змагань під українським прапором. Але останній трансфер na'vi змінив ситуацію.

Кіберспортивна організація Natus Vincere, а зокрема - її підрозділ по GS:GO, 10 років є предметом гордості для України, раптово змінила наш прапор на російський.

Причина банальна: більшість гравців команди - тепер росіяни.

Не так давно колектив знайшов заміну харків'янину Іоану Edward Сухарьову, і не де-небудь, а в Росії. Новим гравцем na'vi став росіянин Кирило Boombl4 Михайлов

Кирило Boombl4 Михайлов

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

А за міжнародними правилами, команда виступає під прапором країни, родом з якої більшість учасників. Якщо ж команда складається з представників 3 країн, то прапор на турнірі буде показуватися інтернаціональним. Але це не наш випадок, тепер склад команди буде виглядати наступним чином:

Новий склад Natus Vincere під російським прапором

Як ви бачите, 3 учасника команди з Росії – це означає, що тепер українська кіберкоманда, якою пишалися мешканці України буде виступати під прапором країни-агресора.

І відразу ж, оновлений склад команди, під російським прапором виступатиме на одному з найбільших міжнародних турнірів - ESL One Cologne з призовим фондом $300 тисяч.

Варто відзначити, що Natus Vincere досить давно співпрацює з Росією. Наприклад, у 2016 році кіберспортсмени уклали угоду з російським холдингом ESforce Holding Ltd (раніше відомим як Virtus.pro Group). Сума угоди склала близько $10 млн, а предмет — продаж частки в активах, а також медіаправ клубу Na’Vi.

На останньому турнірі BLAST Pro Series Miami 2019 команда Na’Vi з GS:GO посіла 5 місце, хоча до цього цілий рік не падала нижче другого, заробивши за три турніри в сумі 220 тисяч доларів США. Так, що навряд чи склад команди змінили через погану гру одного з спортсменів.