Член кіберспортивної організації FaZe Clan Тассал Рушан через гомофобні висловлювання був покараний EA Sports.

У своєму ролику на YouTube Тассал Рушан, європейський чемпіон FIFA, назвав футболіста з однієї з карток FIFA Ultimate Team словом "fag", скорочено від гомофобного лайки "faggot". Він був засмучений, що з лутбоксов йому раз за разом випадав саме цей спортсмен.

На висловлювання Рушана звернуло увагу підрозділ EA Sports, яке усунуло кіберспортсмени від змагань по FIFA на невизначений термін. Про це скандальний гравець повідомив в окремому відео 6 листопада, в якому також пояснив, що не мав поняття про значення використаного їм слова, так як він з Англії.

"Враховуючи, де я виріс, це слово досі було для мене лише один із способів сказати "дурень" або "ідіот". Я не мав поняття про гомофобне значенні цього виразу. Якби я знав, то не сказав би подібне", - зазначив Тассал Рушан.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Через якийсь час кіберспортсмен у своєму твіттері також вибачився перед EA Sports і кіберспортивної організацією Faze Clan, за яку він грає. Він визнав, що всіх підвів, і заявив про бажання повернутися до змагань. Але тепер слово за EA.

Українська команда Na'Vi стала чемпіоном по CS:GO

У фіналі престижного турніру з чималим призовим фондом українці з Natus Vincere здолали шведських грандів з NiP (16:10 на de_mirage і 16:12 на de_inferno.

За інформацією HLTV.org, українська команда очолила турнірну таблицю за результатами групового етапу BLAST Pro Series Copenhagen 2018 з CS: GO.

На шляху до трофею українці обіграли найкращу команду світу за версією HLTV.org, господарів турніру - Astralis (16: 9 на de_overpass) і потужних бразильців з MIBR (16:14 теж на de_overpass). NiP, в свою чергу, обіграли MIBR (16: 4 на de_train) і Cloud9 (16: 9 на de_mirage).

BLAST Pro Series Copenhagen 2018 проходив у Копенгагені (Данія). Призовий фонд змагань становив $300 тисяч.

Феєричною перемогою українці знову підтвердили своє місце у топ-3 найкращих команд світу (де вони й до цього посідали другу сходинку – після датчан, яких вони, до речі, і здолали на шляху до свого чемпіонства) та заробили загалом на команду $125 тисяч (приблизно 3,3 млн грн).

Як повідомляв раніше Знай.ua, у фіналі FACEIT Major London 2018 данська команда Astralis обіграла Natus Vincere і офіційно стала найкращою командою у світі.