Легендарний форвард Пітер Крауч прийняв рішення завершити спортивну кар'єру.

Про це 38-річний футболіст повідомив на своїй сторінці в Twitter.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Після довгих роздумів я вирішив піти з футболу! Ця чудова гра дала мені все. Я вдячний всім, хто допоміг мені стати футболістом і залишатися в цій справі настільки довго.

Якщо б у 17 років ви мені сказали, що я буду грати на чемпіонатах світу, візьму участь у фіналі Ліги чемпіонів, виграю Кубок Англії та заб'ю більше ста голів в АПЛ, то я б вам не повірив. Це була абсолютна мрія", – написав Крауч.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За свою кар'єру Крауч виступав за багато англійських клубів, таких як: Портсмут, Астон Вілла, Норвіч, Саутгемптон, Ліверпуль, Тоттенхем та інші. Основну частину своєї кар'єри Пітер провів у Сток Сіті.

Також Крауч зіграв 42 матчі за збірну Англії, забивши 22 м'ячі.

Як писав Знай.ua, нападник "Барселони" і збірної Аргентини Ліонель Мессі визнаний найкращим футболістом світу за версією ESPN.

У минулому сезоні 32-річний Мессі став найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії, ставши автором 36 забитих м'ячів у 34-х матчах.
Крім того, аргентинець розділив перше-друге місце в списку найкращих асистентів Прімери з півзахисником "Севільї" Пабло Сарабією. Обидва футболісти віддали по 13 результативних передач. У сезоні-2018/19 Мессі став 10-разовим чемпіоном Іспанії.

Крім того, Мессі забив 12 голів у 10 матчах Ліги чемпіонів, а також тричі відзначився у п'яти зустрічах Кубка Іспанії. На цьому Кубку Америки-2019 Мессі у складі збірної Аргентини посів третє місце.
Відзначимо, що окрім Месії на цю нагороду претендували Кріштіану Роналду, Кіліан Мбаппе та Вергілій ван Дейк.
Як повідомляв Знай.ua, Мессі вшосте в кар'єрі виграв "Золоту бутсу", яка вручається найкращому бомбардирові сезону в Європі.

Мессі посів перше місце у загальному заліку, забив 36 голів у чемпіонаті Іспанії, що принесло йому 72 очки.

Ліонель Мессі виграв "Золоту бутсу"
Ліонель Мессі виграв "Золоту бутсу"

На другій сходинці – форвард ПСЖ Кіліан Мбаппе (33 м'ячі і 66 очок), а третім став форвард "Сампдорії" Фабіо Квальярелла, який забив 26 м'ячів і набравши 52 очки.

Нагадаємо, Мессі обійшов форварда "Ювентуса" Кріштіану Роналду за кількістю голів на клубному рівні.

Так, після дубля у матчі проти "Ейбаром" (2:2) в чемпіонаті Іспанії, в активі Мессі - 602 голи в 686 матчах. На рахунку Роналду - 601 м'яч у 804 іграх.
Кріштіану Роналду
Кріштіану Роналду