Український спортсмен, бронзовий медаліст чемпіонату Європи зі штовхання ядра, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, Роман Вірастюк переніс складну операцію на серці.
Як повідомляє Федерація легкої атлетики України, операція тривала 20 годин, і стан спортсмена залишається важким.
Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!
Процес відновлення буде дуже тривалим і вимагає надзвичайно великих фінансових витрат. Рідні спортсмена звернулися за допомогою до громадськості.

Роман Вірастюк
Роман Вірастюк

У 2005 році Вірастюк переніс операцію з протезування аорти і аортальних клапанів. В кінці 2015 року в пресі з'явилася інформація, що Роман Вірастюк потребує ще двох кардіохірургічних операціях, почалася кампанія по збору коштів. Операція пройшла 31 березня 2016 року і тривала 13 годин, Вірастюку поставили серцевий клапан і протез кореня аорти.
Роман, брат відомого стронгмена Василя Вірастюка, працює директором Департаменту олімпійського спорту Міністерства молоді та спорту України.

Як писав Знай.ua, в заключний день юніорського чемпіонату Європи з легкої атлетики, який проходив 18-21 липня у Швеції, українські спортсмени виграли ще дві медалі.

Артем Коноваленко завоював "золото" в потрійному стрибку, показавши найкращий результат сезону U20 у Європі, та встановивши особистий рекорд - 16,50 м.

Олег Дорощук з результатом 2,14 м став срібним призером у стрибках у висоту.
За результатами змагань в медальній таблиці українці з чотирма золотими і двома срібними нагородами посіли четверте місце.
Як повідомляв портал Знай.ua, українська збірна тріумфально виступила на других Європейських іграх-2019, завоювавши 51 медаль.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще