23 липня після бою помер російський боксер Максим Дадашев (13-0, 11 КО). 28-річний спортсмен помер в одній з американських лікарень не приходячи у свідомість.

Чемпіон світу за версією WBC в суперлегкій вазі Хосе Рамірес прокоментував смерть Дадашева.
Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!
"Відчуваю себе огидно, тому що у нього був маленький син і дружина, його власна маленька сім'я. У мене у самого маленький син. Дадашев - виходець з Росії, його єдиний план - боротися за краще життя для своєї сім'ї.
Це те, що нас пов'язує, тому що я виходжу в ринг для того, щоб мій син був у кращому становищі, а моя сім'я жила добре.
Я вірю, що у світу боксу відкрилися очі після смерті Божевільного Макса. Це показує, що це важкий спорт. Ми всередині цього кільця. Іноді тренери і бійці не хочуть припиняти боротися, хоча для них краще припинити.
Вони більше зосереджені на критиці, яка може статися пізніше, ніж на власному здоров'ї", - сказав Рамірес.

Нагадаємо, 20 липня Дадашев програв технічним нокаутом в 11-му раунді представнику Пуерто-Ріко Сабриелю Матіасу. Максим пропускав занадто багато ударів і його тренер змушений був зупинити бій.

За статистикою Compubox, у фатальному для Дадашева бою Матіас завдав йому 1204 удари, з яких 319 виявилися точними.
Після того, як зупинили бій, Максима знудило, і він втратив свідомість. Боксера відразу ж доставили в реанімацію. Спортсмен переніс важку операцію по видаленню набряку мозку, яка тривала 2 години. За словами журналіста ESPN Стіва Кіма, лікарі змогли видалити Дадашеву набряк, але для цього їм довелося видалити частину черепа.

Як писав Знай.ua, впродовж всієї кар'єри Дадашев тренувався і виступав в США в одному залі з чемпіоном світу за версіями WBA і WBO в легкій вазі Василем Ломаченком (13-1, 10 КО). Дадашев постійно перебував у компанії українця, спарингував з ним, і навіть був у його роздягальні перед поєдинками.

Василь Ломаченко та Максим Дадашев
Василь Ломаченко та Максим Дадашев

Василь Ломаченко вшанував пам'ять боксера, опублікувавши відео, присвячене Дадашеву.
"Тужимо", - написав Ломаченко.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, загиблий Дадашев пережив інсульт під час фатального бою.