23 липня після бою помер російський боксер Максим Дадашев (13-0, 11 КО). 28-річний спортсмен помер в одній з американських лікарень не приходячи у свідомість.

Міжнародна боксерська федерація (IBF) оголосила про збір коштів для родини боксера.
Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!
На офіційному сайті IBF всі охочі зможуть зробити мінімальне пожертвування в розмірі 5 доларів, перейшовши на вкладку Donations, а після - на Dadashev Fundraiser.

Нагадаємо, 20 липня Дадашев програв технічним нокаутом в 11-му раунді представнику Пуерто-Ріко Сабриелю Матіасу. Максим пропускав занадто багато ударів і його тренер змушений був зупинити бій.

За статистикою Compubox, у фатальному для Дадашева бою Матіас завдав йому 1204 удари, з яких 319 виявилися точними.
Після того, як зупинили бій, Максима знудило, і він втратив свідомість. Боксера відразу ж доставили в реанімацію. Спортсмен переніс важку операцію по видаленню набряку мозку, яка тривала 2 години. За словами журналіста ESPN Стіва Кіма, лікарі змогли видалити Дадашеву набряк, але для цього їм довелося видалити частину черепа.

Як писав Знай.ua, впродовж всієї кар'єри Дадашев тренувався і виступав в США в одному залі з чемпіоном світу за версіями WBA і WBO в легкій вазі Василем Ломаченком (13-1, 10 КО). Дадашев постійно перебував у компанії українця, спарингував з ним, і навіть був у його роздягальні перед поєдинками.

Василь Ломаченко та Максим Дадашев
Василь Ломаченко та Максим Дадашев

Василь Ломаченко вшанував пам'ять боксера, опублікувавши відео, присвячене Дадашеву.
"Тужимо", - написав Ломаченко.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, загиблий Дадашев пережив інсульт під час фатального бою.