Нещодавно розгорівся гучний скандал через велосипедистку, яка завоювала "золото" Європейських ігор в Білорусі, Ганну Соловей. Її кар'єра була на межі, та виявилося, що спортсменці запропонували громадянство іншої країни.

Ганна Соловей розповіла про свою реакцію на пропозицію отримати громадянство Голландії.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Ганна Соловей тріумфально виграла велогонку на очки і стала чемпіонкою Європейських ігор
Ганна Соловей тріумфально виграла велогонку на очки і стала чемпіонкою Європейських ігор

"Коли я виступала за голландський клуб Valkenburg, мені пропонували прийняти громадянство Голландії. Агітували залишитися там після завершення кар'єри. Але я навіть не розглядала цей варіант, тому що я українка, а з голландських продуктів справжній борщ не звариш", - заявила Ганна.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також велосипедистка заявила, що хоче жити й виховувати дітей у країні, де вона виросла. Соловей зауважила, що нині необхідно працювати над тим, щоб все було добре в майбутньому.

Ганна Соловей тріумфально виграла велогонку на очкии і стала чемпіонкою Європейських ігор
Ганна Соловей тріумфально виграла велогонку на очкии і стала чемпіонкою Європейських ігор

"Чому я повинна покидати своїх батьків і місце, де я народилася й виросла. Я хочу мати сім'ю, дітей, які теж, можливо, стануть спортсменами, і хочу, щоб вони представляли Україну. Тому, вважаю, що треба зараз робити кроки, щоб все було добре в майбутньому", – резюмувала Ганна Соловей.

Зазначимо, що велосипедистка обурилася тим, що Федерація велоспорту України на своїй сторінці у соцмережі Facebook привітала з цим досягненням не її, а голову Київської міської федерації велоспорту Сергія Мухомора, який за словами Ганни не має відношення до її перемоги. Після цього спортсменці в коментарях почав погрожувати президент Федерації велоспорту Олександр Башенко.

"Аня, дивись, як ми будемо навчатися, ти відкрила рот, тепер ти будеш за це платити ... Їздиш на моєму велосипеді, їздиш у моїй формі, на голові у тебе мій шолом, що ти ще хочеш, щоб я тебе возив? Запам'ятай, принцеса, будеш робити роботу – приймемо тебе, будеш смердіти – проженемо і не згадаємо, як звали", - написав Башенко.

Нагадаємо, "штраф за вонидлово": українську чемпіонку публічно принизили, ось так у нас цінують переможців.

Як повідомляв Знай.uа Європейські ігри-2019: Україна замикає ТОП-п'ятірку, повний список чемпіонів.

Також Знай.uа писав, скандал з чемпіонкою Соловей: Башенко раптово змінив думку - "Це було щось провокаційне".